Švedski turisti svog kralja i kraljicu prvi put vidjeli u Zadru

Autor: Agencija VLM , 18. travanj 2013. u 14:06
Photo: Filip Brala/PIXSELL

Švedski kraljevski par posjetio je Zadar u sklopu službenog posjeta našoj domovini.

Švedski kralj Carl XVI. Gustaf i kraljica Silvia u posjetu su Zadru. Oko 10.30 sati prošetali su se zadarskom rivom uz instalacije Morske orgulje i Pozdrav suncu, a među mnogima koji su došli vidjeti kraljevski par našlo se i dvoje švedskih turista.

– Ja sam iz Stockholma i prvi put u životu uživo vidim svog kralja i kraljicu – rekla nam je švedska turistica Lina, a njen suprug Samuel rekao je da vjeruje kako je kraljevski par došao u Zadar iz istog razloga kao i oni.

– Hrvatska i Zadar su prekrasni – rekao je ovaj turist iz Švedske.

Ministar turizma Darko Lorencin za posjeta švedskog kraljevskog para bio je uz njih te istaknuo njihovo oduševljenje Hrvatskom i Zadrom. 

– Kraljevski par je i sentimentalno vezan uz Hrvatsku koje je posjetio još 70-ih – rekao je Darko Lorencin. 

Kralj i kraljica posjetili su i Muzej antičkog stakla u Zadru, u kojem su kraljici darovali prekrasnu crno-bijelu ogrlicu od staklenih perli. 

– Švedski kralj vrlo je zainteresiran za nove tehnologije i zanimali su ga solarna instalacija Pozdrav suncu te Morske orgulje. Sigurno je da će biti i poslovnih rezultata nakon ovog posjeta. Uz to, zanima ga i ekološka proizvodnja pa je stoga najavio i posjet vinariji, odnosno ekološkom obiteljskom gospodarstvu u Nadinu – rekao je Vladimir Matek, veleposlanik Hrvatske u Švedskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close