Šveđanin ilegalno iznajmljivao šest luksuznih bungalova

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2023. u 10:26
foto: HRT/screenshot

Švedski je državljanin na svom imanju ilegalno iznajmljivao smještaj u bungalovima uredno ih oglašavajući.

Iako je turistička sezona gotova, Državnom inspektoratu i dalje stižu dojave o objektima koji su ovo ljeto primali goste, a nisu registrirani za tu djelatnost. Najnoviji slučaj je iz primoštenskog zaleđa – tvrtki u vlasništvu švedskog državljanina zabranjeno je pružanje usluga u kampu, a mora vratiti i ono što je protupravno zaradila, piše HRT.

Švedski je državljanin na svom imanju ilegalno iznajmljivao smještaj u bungalovima uredno ih oglašavajući. No i ondje sada stoji – objekt ne prima rezervacije.

“Inspekcijskim je nadzorom utvrđeno da pravna osoba nema zakonom propisane akte o ispunjavanju uvjeta za obavljanje registrirane djelatnosti pružanje usluga u kampu te joj je usmenim rješenjem u zapisniku zabranjeno isto dok se ne ishodi rješenje nadležnog upravnog tijela”, stoji u priopćenju Inspektorata.

Uredno prijavljivao goste i plaćao pristojbu

U primoštenskoj Turističkoj zajednici i općini tvrde da je uredno prijavljivao goste i plaćao boravišnu pristojbu i da dozvola postoji.

“Malo smo se jutros zainteresirali, zainteresiran sam kao načelnik općine. Ispostavilo se da taj prijavljenik po Državnom inspektoratu ima uredno rješenje o obavljanju usluga kampa i drugih usluga”, kaže načelnik općine Primošten Stipe Petrina.

Ima, izdala ga je županija, ali za OPG koji je na drugim zemljišnim česticama, a ne onima na kojima je smješteno 6 luksuznih bungalova. Registrirani su na pravnu osobu za koju rješenje o iznajmljivanju ne postoji, tvrde u inspektoratu. Tako se sve ilegalno zarađeno mora vratiti.

Bungalovi zatvoreni, kazna gotovo 100 tisuća eura

“Podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu zbog povrede Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti uz prijedlog za oduzimanje utvrđene protupravno stečene imovinske koristi u ukupnom iznosu od 93 tisuće 445 eura i 26 centi”, dodaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close