Sve više trgovačkih lanaca za posao traži isključivo umirovljenike

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2024. u 08:02
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

I specijalizirani portali za oglašavanje radnih mjesta poput MojPosao ili Posao.hr imaju izdvojene rubrike za poslove namijenjene umirovljenicima.

Umirovljenicima je 2019. omogućeno da rade na pola radnog vremena, 20 sati tjedno, a da usto i dalje primaju puni iznos mirovine. O velikoj potrebi poslodavaca (i) za umirovljenicima govori i to što je sve više oglasa u kojima se nude poslovi isključivo umirovljenicima, piše N1.

Primjerice, jedan trgovački lanac ovih dana putem oglasa traži upravo prodavače-umirovljenike na desetak lokacija u Zagrebu. Drugi, pak, trgovački lanac također traži umirovljenike motivirajući ih sljedećim pozivom: “Ako voliš raditi s ljudima, srdačna si i vrijedna osoba koja želi iskustvo kupovine našim kupcima učiniti ugodnim i opuštenim, onda je ova pozicija za tebe.”

Prije dvije godine i Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) pokrenuo je posebnu web-stranicu za zapošljavanje umirovljenika. Ondje se umirovljenicima trenutno nude 703 posla. Od toga najviše poslovi prodavača/prodavačice – 212, te čistača/čistačice – 137. 

I specijalizirani portali za oglašavanje radnih mjesta poput MojPosao ili Posao.hr imaju izdvojene rubrike za poslove namijenjene umirovljenicima. Razne tvrtke, poput nekih zaštitarskih, na istaknutim mjestima na svojim mrežnim stranicama objavljuju da zapošljavaju umirovljenike.

Komentari (1)
Pogledajte sve

<p>Vlada RH Plenkovića nije uspjela  smanjiti broj zaposlenih u UPravama , Ministarstvima , Agencijama…..</p>
<p>Svaki put iznova uvjere ih da su prijeko potrebni …</p>
<p>A NIŠTA NE RADE …</p>
<p>Kome fali gosp. Šipek.Zlata …nikome  , a nema je  kako dugo….?</p>

New Report

Close