Kao i mnoge druge planove i projekte, pandemija Covida usporila je rješavanje vodećeg problema čovječanstva, prekomjernog bacanja hrane u procesu proizvodnje, transporta i načina konzumacije. To će se morati nadoknaditi u post-covid periodu, a proces bi mogla ubrzati i gospodarska kriza koja će u nekim sektorima povećati potrebu ušteda, kao što je turizam, smatraju neki autori. Niz je alata kojima je i dalje moguće ostvariti ciljeve iz Programa globalnog razvoja za 2030. Ujedinjenih naroda, koji predviđaju značajno smanjenje količine otpada od hrane, za čak polovinu u odnosu na danas. A brojke su zastrašujuće.
trećina proizvedene hrane se baci
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu