Sv. Katarini prestižan certifikat; Primorac: Rijetki se to usude

Autor: Marija Crnjak , 23. siječanj 2023. u 15:08
Ministrica Nikolina Brnjac podsjetila je da je zdravstveni turizam značajna komponenta u novoj strategiji turizma/Svkatarina.hr

To im otvara put prema američkom tržištu, podiže konkurentnost hrvatskog zdravstvenog sustava, te može poslužiti kao motivacija drugima u medicinskom turizmu.

Specijalna bolnica Sveta Katarina prva je zdravstvena ustanova u RH koja je dobila prestižan certifikat “Gold Seal of Approval®” vodeće svjetske akreditacijske institucije u području zdravstva Joint Commission International (JCI).

To im otvara put prema američkom tržištu, podiže konkurentnost hrvatskog zdravstvenog sustava, te može poslužiti kao motivacija drugima u medicinskom turizmu, istaknuli su na konferenciji za novinare u Sv. Katarini, na kojoj je bila i ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Kako je pojasnio Igor Borić, ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina, JCI akreditacija predstavlja najviši akreditacijski standard u zdravstvu, iznimno je zahtjevna, proces evaluacije je višegodišnji, a imaju je vodeće svjetske zdravstvene institucije uključujući Mayo Clinic i Cleveland Clinic. Svi nositelji, uključujući S. Katarinu, certifikat dobivaju na tri godine.

“Akreditacija ujedno znači da će svi američki državljani koji koriste usluge naše bolnice imati pravo nadokade troškova od svog osiguravatelja, što je značajan korak na koji se ne usuđuju ući mnoge veće ustanove od nas. Postupak uključuje jako puno sudionika, truda i ulaganja, i u njemu se uspoređujemo s najuspješnijima u svijetu”, kazao je Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća bolnice.

Ministrica Nikolina Brnjac podsjetila je da je zdravstveni turizam značajna komponenta u novoj strategiji turizma, ali i programu financiranja projekata iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Jadranka Primorac potvrdila nam je da i Sv. Katarina ima projekte koji se mogu prijaviti za sredstva iz NPOO-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close