Suhopolje obnavlja dvorac za 44 mil. kuna

Autor: Saša Paparella , 23. ožujak 2016. u 21:59
Dvorac Jankovića

Županija kupila ruševno zdanje kako bi ga novcem EU pretvorila u turistički projekt.

Virovitičko-podravska županija kupila je 2012. park i dvorac Jankovića u Suhopolju kako bi ga obnovila i počela turistički eksploatirati. Ukupna vrijednost revitalizacije dvorca iznosi 44,7 milijuna kuna, pa je projekt nominiran za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj na temu kulturne baštine.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partneri na projektu VIDRA – Agencija za regionalni razvoj VPŽ, TZ Virovitičko-podravske županije, Općina Suhopolje i Gradski muzej Virovitica. "Prijavom ovog projekta na sufinanciranje iz EU fondova htjeli smo povezati sudionike na turističkom tržištu i doprinjeti razvoju tog turističkog tržišta na području naše županije.

Budući centar za posjetitelje je turistička atrakcija, a u sklopu projekta planirali smo i razne manifestacije kao što su letovi balonom i festivali. Projekt je prošao administrativnu provjeru i nadamo se da će uskoro biti i odobren za sufinanciranje", naglasila je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak. Dvorac Jankovića ima status kulturnog dobra, a povijesni perivoj u kojemu je smješten zaštićen je kao spomenik vrtne arhitekture.  

Komentirajte prvi

New Report

Close