Submarine Burger otvara tri restorana u Bukureštu

Autor: Mladen Miletić , 21. prosinac 2022. u 09:09
Foto: Submarine

Cilj je širiti se i dalje, no tržište Hrvatske i dalje je primarno, kaže osnivač i suvlasnik Alex Lazinica

Lazinica

Ugostiteljski lanac Submarine Burger širi svoje poslovanje na rumunjskom tržištu otvaranjem tri restorana u Bukureštu. Na tom su tržištu već 2021. otvorili prvo prodajno mjesta po principu dark kitchen, a proizvode su plasirali isključivo na Glovo platformi. S ambicioznim poslovnim pothvatom, vrijednim 1,5 milijuna eura, Submarine je do sada u Rumunjskoj bio dostupan isključivo preko narudžbe, pa će novootvoreni restorani Rumunjima ponuditi prava mjesta za uživanje u zdravim burgerima napravljenim od prirodnih, organskih, lokalnih sastojaka bez aditiva.

“Nakon pilot testiranja, odlučili smo da je pravi trenutak da omogućimo Rumunjima cjelokupno iskustvo Submarine Burgera. Što se tiče strategije, cilj je da Submarine bude dostupan što široj populaciji, kako bi mogli otkriti našu filozofiju i postati dio Submarine zajednice. Cilj je širiti se i dalje, no tržište Hrvatske i dalje je primarno”, objasnio je važnost širenja na rumunjskom tržištu i dugoročne planove tvrtke Alex Lazinica, osnivač i suvlasnik Submarine Burgera.

Osjećaj za zajednicu odražava se i u strategiji održivosti, kako je objasnio Dragoljub Božović, osnivač i izvršni direktor Submarine Burgera. “Briga za zajednicu nije samo slovo na papiru. Koristeći najmodernije tehnologije i materijale, trudimo se da globalni problem povećanog ugljičnog otiska svedemo na minimum. Cilj je razlikovati se u svemu što radimo. Uistinu duboko vjerujemo da si ni jedna kompanija danas ne može priuštiti da posluje neodgovorno”, kaže Božović.

Foto: Submarine

Submarine bilježi ukupni rast veći od 220%, prihodi tvrtke u 2019. godini iznose 4,5 milijuna eura i broje 77 zaposlenih. Trenutačno su prisutni u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Zadru, a u svom portfelju imaju 16 lokacija i više od 300 zaposlenih. U 2021. godini uvršteni su na listu 1000 najbrže rastućih kompanija Financial Timesa (720. mjesto) kao jedina hrvatska netehnološka kompanija na toj ljestvici.

Komentirajte prvi

New Report

Close