Stvoriti ambasadore hrvatske inovativnosti

Autor: Lucija Špiljak , 13. siječanj 2020. u 22:00
Dragan Primorac predstavio bolnicu Sv. Katarina/ JOSIP REGOVIĆ/PIXSELL

Čelnik HAMAG-BICRO-a ino novinarima na predstavljanju dosega naše medicine.

U sklopu šestomjesečnog hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizirali su za 60-ak međunarodnih dopisnika predstavljanje vodećih hrvatskih znanstvenika pod nazivom Novi trendovi u medicini.

Predstavljanje je bilo u Inkubacijskom centru za bio-znanosti i komercijalizaciju tehnologije – BIOCentar, najvećem regionalnom istraživačkom i razvojnom centru za biotehnološke tvrtke, u koji je uloženo 18,8 milijuna eura.

"Inovativnost je snažan pokretač rasta i razvoja hrvatskog gospodarstva. Jedan od načina kako o tome osvijestiti javnost je da Teslu, Boškovića, Vrančića, Rimca, Sabola i ostale učinimo ambasadorima hrvatske inovativnosti", istaknuo je predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

Prof. dr. Dragan Primorac govorio je o bolnici Sv. Katarina u Zagrebu, centru izvrsnosti za suvremenu dijagnostiku, kirurgiju i sportsku medicinu, dr. Mislav Novokmet podrobnije je predstavio tvrtku Genos, svjetskog lidera u području visoko propusnih glikoma čiji test GlycanAge određuje stvarnu biološku dob čovjeka.

Novu generaciju u RH predstavlja i Ronna, inteligentni interaktivni robot u neurokirurgiji čiji je uspjeh predstavio prof. Bojan Jerbić, dok su dr. Hrvoje Kaučić i dr. Domagoj Kosmina govorili o poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Sv. Nedelje koja koristi precizne i dozirane zrake kojima se uništava karcinom uz minimalna oštećenja tkiva.

Komentirajte prvi

New Report

Close