Stručnjaci, ali i sami studenti o ‘brain drainu’

Autor: Marta Duić , 18. kolovoz 2019. u 22:00
Gost je i osnivač Infinuma Tomislav Car

Na ZŠEM-u okupljanje 150 studenata, ekonomista i predstavnika tvrtki.

Kobni trend odljeva mozgova bit će glavna tema prve konferencije pod nazivom "Ljetni susret UHSI-ja", koju organizira Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu (UHSI).

U pitanju je jedina studentska udruga koja povezuje hrvatske studente u inozemstvu, a konferencija će se 22. i 23. kolovoza održati na zagrebačkom ZŠEM-u.

Događaj besplatan besplatna za sudionike okupit će oko 150 studenata, srednjoškolaca i uglednih predavača, ali i predstavnika hrvatskih tvrtki. Tematski je podijeljena u četiri panela koje će voditi stručnjaci iz područja ekonomije, medicine, konzaltinga, inženjerstva poput Jasne Čapo, Dejana Kovača, Tomislava Cara, Dine Dogana i mnogih drugih. 

Uz panel rasprave, sudionici konferencije imat će priliku prisustvovati i na četiri radionice koje će održati predstavnici velikih hrvatskih tvrtki, a jedna od radionica bit će posvećena izradi životopisa i motivacijskih pisama – neophodnih alata za upis na strani fakultet, studentsku razmjenu ili prijavu za posao. 

Ostale radionice tiču se strojarstva, ljudskih resursa i investicijskog bankarstva. Inače, UHSI djeluje tek godinu dana, ali ima 200-ak članova iz 30 zemalja svijeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close