Štromar ne staje dok ne dobije 2100 zahtjeva

Autor: Ana Blašković , 14. rujan 2017. u 14:12
Štromar kaže da će se finalna lista za dva tjedna/D. R. /PIXSELL

Ministar građevine pozvao zainteresirane da nadopune dokumentaciju.

U državnu agenciju za promet nekretninama, APN, pristiglo je 1477 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita, rekao je u srijedu ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

Iako su najave govorile o ogromnom broju prijava i bojazni da neće biti dovoljno novca za sve, da bi potom zbog manjka interesa sam Štromar olabavio pravila u natječaju, ministar smatra da je broj prijava "izuzetno velik". "Prema anuitetima prema kojima građani dobivaju kredite od banaka prosjek je negdje 3100 kuna i mi imamo osigurana sredstva za najmanje 1900 kredita", rekao je.

Ujedno je pozvao zainteresirane koji imaju problema s dokumentacijom da nadopune prijave jer je u zakonu predviđeno da se nepotpuna prijava ne odbija nego traži upotpunjavanje dokumentacije.

Nadležne ustanove dobile su požurnice za izdavanje dokumentacije kako bi se ti krediti mogli odobriti na vrijeme. Štromar je najavio je da se ta kreditna linija neće zatvarati sve dok se ne prikupi više od 2100 zahtjeva, procjenjujući da će natječaj biti otvoren još najmanje dva tjedna. Na pitanje kada će se znati cijela lista odobrenih kredita, ministar je kazao da očekuje da će se u roku od sljedeća 2 do 2,5 tjedna donijeti rješenja za sve.  

Komentirajte prvi

New Report

Close