Strašna nesreća autobusa na A4: 12 osoba je poginulo, veliki broj ozlijeđenih. Zna se gdje su putovali

Autor: Poslovni.hr , 06. kolovoz 2022. u 09:22
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Iz PU varaždinske kratko su priopćili da je na mjestu nesreće, uz policijske službenike iz varaždinske i zagrebačke policijske uprave, angažirano više ekipa hitne pomoći i vatrogasnih ekipa iz obje županije.

U prometnoj nesreći koja se jutros oko 5.35 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, u slijetanju poljskog autobusa smrtno je stradalo 12 osoba, a 31 je ozlijeđena, neke teže, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Osim policijskih službenika varaždinske Policijske uprave, na mjestu događaja angažirani su i policijski službenici PU zagrebačke, više liječničkih i vatrogasnih timova.

Promet dionicom Breznički Hum – Komin u smjeru Zagreba zatvoren je za sav promet i odvija se zaobilazno. Obilazak: čvor Breznički Hum-DC3-čvor Komin. Vozač se moli da prate upute policijskih službenika na terenu.

Božinović je konferenciji za medije otkrio je da je poziv za pomoć zaprimljen od poljske državljanke koja je bila u autobusu te da je na licu mjestu poginulo 11 osoba, a jedna je naknadno preminula po dolasku u bolnicu čime se broj preminulih popeo na 12.

Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, kazala je kako postoji mogućnost da je još netko zarobljen pod autobusom, ali da se nadaju da to ipak nije slučaj.

“Policija provodi izvide kako bi se utvrdio razlog izlijetanja s autoceste. Ja ne bih davao preliminarne informacije”, dodao je Božinović.

Naveo je da u suradnji s Veleposlanstvom Poljske moraju uspostaviti komunikaciju s obiteljima koji već pitaju za svoje članove koji su bili u ovom autobusu.

Na pitanje o broju vozača navodi kako je to informacija koja se još utvrđuje.

“To izlijetanje je uzgred nesreće, utvrđuju se razlozi, više vam ne mogu reći. Prema onome što je rečeno od strane ljudi na terenu, u autobusu nije bilo djece, no teško je javno to potvrditi. Sve što smo zbrinuli u bolnicama i identificirali na mjestu nesreće – nije bilo djece”, kazao je Božinović.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki za poljsku Gazetu kazao je da su u autobusu bili hodočasnici koji su putovali za Međugorje. Dodao je da je o nesreći razgovarao s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem te da je u dogovoru s poljskim ministrom zdravstva Adamom Niedzielskim i zamjenikom ministra vanjskih poslova Marcinom Przydaczom dogovorio da se u Hrvatsku pošalje medicnski tim s psiholozima kako bi pomogli unesrećenima.

Komentirajte prvi

New Report

Close