Prosvjetni radnici nastavljaju s akcijama: Otkriveno gdje će se i kad štrajkati idući tjedan

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2019. u 11:21
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nakon jučerašnjeg frontalnog udara, kako ga je nazvao predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec, danas je krenuo cirkularni štrajk.

Nastavlja se štrajk u osnovnim i srednjim školama. Nakon jučerašnjeg 'frontalnog udara' u petak se štrajk održava u četiri županije, a sljedećeg tjedna izredat će se sve ostale. Iako ne žele otkrivati kada će koji dijelovi Hrvatske biti u štrajku, tportal je dobio u posjed dokument, označen kao sindikalna tajna, s rasporedom cirkularnog štrajka

Nakon jučerašnjeg frontalnog udara, kako ga je nazvao predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec, danas je krenuo cirkularni štrajk.

Prve na redu su Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Međimurska te Varaždinska županija. U školama na tim područjima danas nema nastave.

Sindikati na jučerašnjoj konferenciji za novinare nisu željeli otkriti daljnji raspored cirkularnog štrajka. Što će biti u ponedjeljak, otkrit će u petak u podne.

No tportal je došao u posjed dokumenta datiranog na 2. listopada s rasporedom cirkularnog štrajka poslanog sindikalnim povjerenicima.

Prema tom rasporedu, u petak su na redu već spomenute županije. U ponedjeljak bi se prema ovom rasporedu štrajkalo u školama u Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarskoj županiji.

U utorak se štrajka u Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj, Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji. Istarska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Osječko-baranjska županija trebale bi štrajkati u srijedu.

Štrajk bi se u Vukovarsko-srijemskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji trebao odvijati u četvrtak, na kraju je Zagreb, u kojem se cirkularni štrajk očekuje u petak.

Iako je riječ o autentičnom dokumentu ovjerenom pečatom i potpisom, u Nezavisnom sindikatu zaposlenih u srednjim školama nisu nam željeli potvrditi jesu li u međuvremenu mijenjali raspored.

Komentari (1)
Pogledajte sve

hm, neki će učitelji biti nezadovoljni, moraju štrajkati usred tjedna a ovi drugi lijepo spoje petak ili ponedjeljak s vikendom…

New Report

Close