Stožer objavio nove informacije: 8 novozaraženih, epidemiološka situacija u Hrvatskoj vrlo dobra

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2020. u 14:04
Foto: Bruno Konjević / Pixsell

Božinović je kazao da je u razdoblju od 6. do 13. svibnja na području Hrvatske izvršen nadzor i obilazak 58.000 poslovnih subjekata i otvorenih javnih prostora, pri čemu je uočeno 14.000 nepravilnosti.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je 8 novih slučajeva koronavirusa. Ukupno je 2221 oboljelih. Na respiratoru je 7 pacijenata. Nemamo novopreminulih osoba od covida-19.

Krunoslav Capak je epidemiološku situaciju ocijeno jako dobrom. Imamo jednu od najnižih smrtnosti u Europi i u svijetu.

Capak je naveo da se obzirom na popuštanje mjera vrlo pozorno prati situacija te da za sada nema indicija da bi to imalo utjecaj na povećanje broja zaraženih. Većina novooboljelih, njih 7 vezana je za let iz Frankfurta (putnici i njihovi kontakti). Samo za jednog oboljelog iz Zagreba nema informacija gdje se zarazio, ali to se utvrđuje.

Nastavljaju se protuepidemijske aktivnosti s kojima u ovom trenutku možemo biti zadovoljni, izvijestio je na sjednici Vlade njen potpredsjednik, ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović. Božinović je kazao da je u razdoblju od 6. do 13. svibnja na području Hrvatske izvršen nadzor i obilazak 58.000 poslovnih subjekata i otvorenih javnih prostora, pri čemu je uočeno 14.000 nepravilnosti. Pritom je precizirao da se najčešće radilo o nepridržavanju epidemioloških mjera vezanih za okupljanje i nekorištenje zaštitne opreme, zbog čega su izrečene mjere usmenog upozorenja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Što se vise popušta s mjerama to je manje zaraženih. Bravo capak! Kad plješčemo?

New Report

Close