‘Ako se otvore granice, ja ću svoje vile napuniti, a Istra i Dalmacija mogle bi doživjeti turistički bum’

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2020. u 12:38
FOTO: GettyImages

Sve do početka ožujka činilo se da Hrvatsku očekuje još jedna odlična turistička sezona. Tržište najma vila s bazenima je cvalo.

Tržište luksuznih vila za najam posljednjih godina je nezaustavljivo raslo uslijed sve boljih turističkih sezona. I početak 2020. obećavao je nastavak uzlaznog trenda, ali izbijanjem epidemije koronavirusa sve je stalo. O toj temi tportal je razgovarao s Danijelom Prebegom, vlasnikom i direktorom agencije Klick and Book. Prebeg iznajmljuje oko 200 vila većinom na području Istre.

‘Bilo je toliko puno rezervacija da sam očekivao rekordnu godinu. Već sam u prva dva mjeseca ostvario pola zarade od lani, a onda je izbila pandemija. Unazad dva mjeseca dobio sam samo dva upita, a inače ih bude na stotine. Nama je udarni termin za rezervacije nakon Uskrsa i do last minutea, kad se najviše zaradi’, rekao je za tportal Prebeg.

Njegova klijentela uglavnom su imućni gosti iz Njemačke i Austrije. Za njih nije problem izdvojiti od 500 do čak 4000 eura tjedno za boravak u vili u unutrašnjosti Istre ili u okolici Dubrovnika.

Zahvaljujući dobrom ranom bukingu, sve njegove vile imaju rezervacije. Od toga je oko 30 posto dolazaka odgođeno za kasnije datume ili za iduću godinu.

‘Svibanj i lipanj sam prekrižio jer nitko neće doći. Dok god je na snazi pravilo da Nijemac ili Austrijanac nakon povratka iz inozemstva mora 14 dana provesti u samoizolaciji, nitko neće putovati. Sad svi čekamo službenu odluku da se otvore granice u Europi. Ako se to dogodi, ja ću napuniti vile. Tad neće biti problema, ali ako nam propadne i srpanj, čeka nas borba za opstanak’, uvjeren je Prebeg.

Istra, ali i Dalmacija, mogli bi imati bum ako se otvore granice. Hrvatska je auto destinacija. Mnoge su aviokompanije propale. Ljudima je nesigurno letjeti do primjerice Grčke ili Turske. I zbog toga ćemo mi mnogima biti prvi izbor za ljeto’, optimističan je Prebeg.

Komentirajte prvi

New Report

Close