Stožer donio nove mjere, Božinović objasnio što se sve mijenja

Autor: Poslovni.hr , 30. travanj 2021. u 11:37
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Osobe koje su preboljele covid, te su cijepljene jednom dozom cjepiva, imat će izuzeće od obaveze predočenja negativnog testa ili karantene, kazao je ministar.

“Stožer je razmatrao uvedene epidemiološke mjere na nacionalnoj razini. Iako je epidemiološka situacija nešto povoljnija, to ne znači da se možemo opustiti, stoga je Stožer do 15. svibnja produžio primjenu odluka koje se odnose na okupljanja, rad trgovina, javni prijevoz i ograničenja prelaska granice RH”, rekao je ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

Izmjene su tu za osobe koje u RH dolaze iz EU ili schengenskog prostora, a ulazak im je omogućen na temelju brzog antigenskog testa, oni više neće morati ponoviti testiranje ako u Hrvatskoj ostaju duže od 10 dana. Hoće li ga raditi, ovisi o zemljama u koje se vraćaju, rekao je Božinović.

Osobe koje su preboljele covid, te su cijepljene jednom dozom cjepiva, imat će izuzeće od obaveze predočenja negativnog testa ili karantene, kazao je ministar.

Stožer je donio i 6 regionalnih odluka za Grad Zagreb, Šibensko kninsku županiju produljena je važnost mjera koje su na snazi do 15.5.  Za Zadarsku i Brodsko-posavsku također, ali do 9.5. za Zadarsku, a do 16.5. za Brodsko- posavsku. Imamo i ublažavanje mjera u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Zabrana prodaje alkohola će biti od 22 do 6, a ne od 20 do 6 kao do sada. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata će se moći odrediti u trajanju od 6 do 22, a ne do 20 sati. Nema više ograničenja za škole stranih jezika. U dolini Neretve se stavljaju izvan snage odluke za Metković, Ploče i Opuzen. Primjenjuju se samo mjere uvedene na nacionalnim odlukama, rekao je Božinović.

Komentirajte prvi

New Report

Close