“Što se skriva u Hong Kongu?”

Autor: Poslovni.hr , 20. studeni 2017. u 15:31
Foto:

S kojom osobom je Plenković razgovarao o roll up ugovoru?”, napisao je Todorić na svom blogu.

Nakon što je istraga protiv Ivice Todorića i njegovih suosumnjičenika postala je pravomoćna oglasio se i bivši prvi čovjek Agrokora.

Objavu Ivice Todorića prenosimo u cijelosti:

"U svojoj kaznenoj prijavi, koju sam podnio 27.10.2017., ukazao sam na nezakonitosti u vezi zaključivanja Ugovora o roll-up kreditu, zajedno s Ugovorom o zasnivanju založnog prava. Postoje ozbiljne sumnje u počinjenje čitavog niza kaznenih djela od strane Ante Ramljaka i drugih!

Naime, javnosti je već neko vrijeme poznato da je tzv. roll up kredit, koji je Agrokor zaključio s nekim odabranim vjerovnicima, osiguran zalogom na imovini društava Belje, Ledo, Jamnica i PIK Vrbovec, u korist društva Madison Pacific Trust Ltd. iz Hong Konga.

Postavlja se pitanje, stoga, zašto navedeni Ugovor o zasnivanju založnog prava nije dostupan javnosti?

Ante Ramljak, kao povjerenik Vlade RH, ima obvezu javno objaviti sve ugovore koje zaključuje u ime Agrokora. Zato ovim putem pozivam i premijera Plenkovića da navedeni ugovor pokaže hrvatskoj javnosti!

Osim toga, postavlja se i pitanje zašto založno pravo nije zasnovano u korist nekoga od vjerovnika, već u korist Madison Pacific Ltd., trusta sa sjedištem u Hong Kongu? Kako premijer Plenković tako uporno i precizno brani roll up ugovor , to govori o činjenici koja ukazuje kako je od samoga početka upoznat s tim kriminalom. S kojom osobom je Plenković razgovarao o roll up ugovoru?", napisao je Todorić na svom blogu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

logično bi bilo da se u Hong Kongu skriva King Kong

Nadam se , da će novinari saznati, tko stoji iza Madison Pacific Trust-a…..

New Report

Close