Stižu izvješća zaraženih po županijama: U Zagrebu 23 nova slučaja zaraze, virus ušao u osječku bolnicu

Autor: Poslovni.hr , 17. srpanj 2020. u 11:36
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije četiri su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2.

Hrvatska je jučer imala 86 novooboljelih od koronavirusa, no kako je pojasnio Krunsolav Capak, ravnatelj HZJZ-a, ta brojka nije bila od samo protekla 24 sata. Naime, zbog problema s platformom u koju se upisiuju zaraženi koje je imala Istarska županija, isto se dogodilo i Primorsko-goranskoj koja dva dana nije mogla upisati stvaran broj zaraženih pa se 13 osoba Nacionalni stožer tek jučer pribrojio.

Županijski stožeri objavljuju kakva je situacija danas.

GRAD ZAGREB

Stožer Grada Zagreba javlja o 23 nova slučaja koronavirusa.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije četiri su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 140, dok je broj aktivnih slučajeva 74. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 371 osoba (77 manje u odnosu na prethodni dan).

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U ovoj je županiji sedam novih slučajeva. Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, te po jedna iz Đakova, Valpova, Donjeg Miholjca i Belog Manastira.

Od sedmero novooboljelih, troje su djelatnici Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Osijek, a četvero je pacijenata s iste Klinike. U suradnji s epidemiolozima zatvoren je navedeni dio Klinike i pacijenti su izolirani te se provode potrebne epidemiološke radnje.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Danas je devet novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to sedam osoba iz Splita, 1 osoba iz Sinja i 1 osoba iz Lokvičića.

Jedna osoba je kontakt prethodno oboljelih osoba dok se ostalih 8 osoba epidemiološki obrađuje. Uz 9 novooboljelih osoba sa područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na covid infekciju je i jedna osoba iz Šibensko-kninske županije testirana na području SDŽ. 598 osoba nalazi se u samoizolaciji, a 10 covid pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split.

VUKOVARSKO SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je pet novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 2 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Bobote i 1 iz Starih Jankovaca).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 150, od kojih su 52 osobe izliječene. Trenutno su u županiji 4 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 135 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3844.  U samoizolaciji na području županije nalaze se 484 osobe.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Četiri su novooboljele osobe zaražene koronavirusom na području Zadarske županije. Zadarska Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo priopćila je i da je prošlo 14 dana, odnosno maksimalno vrijeme inkubacije prošlo od vjenčanja s kojim se povezuje veći broj oboljelih u Zadru. Dosad je utvrđeno ukupno 36 zaraženih osoba, od kojih su troje obiteljski kontakti osoba koji su bili na vjenčanju, a sami nisu prisustvovali događaju.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata zabilježeno je sedam novih slučajeva koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji. Tri su kontakta ranije oboljelih koji su u samoizolaciji. COVID-19 pozitivan je i jedan pomorac koji se testirao zbog odlaska na brod te tri osobe profesija koje se redovito testiraju prilikom povratka na posao, a riječ je o jednoj spremačici u dječjem vrtiću, zaposlenici socijalne institucije te policajcu.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 104 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 10 pozitivnih. Dan ranije bio je samo jedan. Kod 5 osoba radi se o kontaktu s već pozitivnim osobama, od toga je jedan dolazak iz Zagreba. Za ostalih 5 osoba epidemiološka obrada je u tijeku, izvijestili su iz istarskog stožera.

U samoizolaciji je završio i buzetski gradonačelnik Siniša Žulić koji je boravio u prostoriji odnosno na skupu zaposlenika komunalnog poduzeća “Park” s osobom kojoj je naknadno utvrđen pozitivan test na COVID-19. Riječ je o zaposlenici te buzetske javne ustanove.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close