Stipendistima, koje će i zaposliti, Impol TLM daje do 50% prosječne hrvatske plaće

Autor: Sergej Novosel Vučković , 13. listopad 2019. u 21:59
Ove godine šibenska aluminijska tvrtka novčano podupire 13 đaka i studenta

Iznosi su poticajni, a imaju i tendenciju rasta, što ovisi o uspjehu u školovanju.

Đaci koji se u Šibeniku obrazuju za računalnog tehničara za strojarstvo i elektrotehničko usmjerenje u Tehničkoj školi i studenti koji su upisali metalurgiju na Metalurškom fakultetu u Sisku i strojarstvo ili elektrotehniku i računarstvo na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, već znaju gdje će se nakon završetka školovanja prvo zaposliti – u Impol – TLM-u.

Šibenska je aluminijska tvrtka, u vlasništvu slovenske Impol grupe, dodijelila još 13 stipendija kojima će podupirati školovanje u tekućoj školskoj i akademskoj godini 2019/2020. Iznosi su poticajni, a imaju i tendenciju rasta, što ovisi o uspjehu u školovanju, kako objašnjava Hrvoje Galić, u Impol TLM-u odgovoran za ljudske resurse. "Već je naša stalna praksa da ovime potičemo učenike i studente da se nakon školovanja zaposle kod nas.

Visina stipendije je 12% od prosječne plaće za učenike i 18% za studente, što se penje i do 50% ako imaju visok prosjek tako da tako potičemo i izvrsnost. Mogu primati dodatni bonus, koji se obračunava prema uspjehu. Prosječna ocjena iznad 4,0 do 4,3 donosi stipendiju od 30%, a npr. prosječna ocjena 5,0 omogućava stipendiju vrijednu 50% prosječne plaće u Hrvatskoj", dodaje Galić. Po troje učenika elektrotehničkog i smjera računalni tehničar za strojarstvo primat će novčanu potporu, a ona je osigurana i za četvero studenata u Sisku, te dvoje studenata strojarstva i jednog elektrotehnike i računarstva na fakultetu u Splitu.

Iz tvrtke specijalizirane za izradu sofisticiranih aluminijskih proizvoda, koja je proljetos investirala 40 milijuna kuna u novu liniju namijenjenu proizvodnji za autoindustriju, poručuju kako stipendiranjem žele osigurati visokoobrazovane i kvalificirane kadrove jer, kažu, oni jedini mogu zadovoljiti potrebe sadašnje proizvodnje u Šibeniku. Uz fokusiranost na autoindustriju, naime, namjera im je stvoriti uvjete za razvoj proizvoda za avioindustriju.

Komentirajte prvi

New Report

Close