Med se stoljećima smatrao svetom hranom zbog svojih izvanrednih svojstava, no danas su sve rjeđi oni koji se odlučuju baviti njegovom proizvodnjom i okušati se u pčelarenju.
Hrvatske tvrtke i proizvođači poput PIP-a, Radovana Petrovića i Davorina Rumihe konstantno ulažu u nove proizvode, uvode nove metode prerade i originalne načine plasmana na tržišta te svojim ulaganjima u poslovanje nastavljaju i stvaraju obiteljske tradicije, unatoč problemima koje im nosi neuređeno tržište i loše godine za pčelare ."Od malih nogu sam u ovome poslu, prvo uz oca i njegov pčelinjak gdje sam se 'motao', gledao što se događa, pomagao u pogonu, slagao u skladištu. Danas mogu reći da poznajem cijeli proces, od nabave, proizvodnje, razvoja novih proizvoda, kontrole kvalitete jer sam u tome od samih početaka", kaže Domagoj Bračić iz PIP-a. Obiteljska tradicija bavljenja pčelarstvom datira još od 1930. "Pčelarstvo mog oca Ivana Bračića od 1980. utrlo je put za obiteljsku odluku mojih roditelja da u studenom 1989. osnuju tvrtku PIP i time hobi pretvore u posao. Uskoro, 25.studenog slavimo 25 godina postojanja", kaže Bračić.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu