Počevši od 8. prosinca 2023., proizvođači vina unutar EU bit će zakonski obvezni napisati sve sastojke koji su dodani tijekom proizvodnog procesa vina na naljepnicama boca. To uključuje sastojke poput sumpor dioksida, komercijalnih kvasaca, dodatnog šećera, regulacijskih kiselina, bojila i drugih aditiva koji se nalaze u vinu. Osim toga, donosi Decanter, potpune nutritivne informacije, uključujući količinu soli, šećera, ugljikohidrata i proteina te ukupne kalorije, također će biti obvezne, slično kao kod prerađenih prehrambenih proizvoda.
Ali zašto se vino izdvaja ovom regulacijom? Zašto ne i pivo i žestoka pića?, pitanja su koja postavlja Decanter.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu