Srezali polaske buseva na najprometnijim linijama, a uslugu i dalje masno naplaćuju

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2018. u 11:57
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Uprava je u više navrata u zadnjih godinu dana ponavljala kako ne razmišlja o promjenama cijene karata

Riječki Autotrolej je od prošloga tjedna ukinuo 37 dnevnih polazaka autobusa radnim danom, na najprometnijim riječkim gradskim linijama, broj 1A, 2, 5, 6, 7 i 7A. Iako iz komunalnog društva tvrde da su time zadovoljene sve potrebe korisnika, više građana koji redovito koriste javni gradski prijevoz javilo se našoj redakciji, nezadovoljno ukidanjem polazaka autobusa, posebno u jutarnjim i popodnevnim špicama prometa, što rezultira duljim čekanjima na stanicama i većim gužvama u samim vozilima.

Upravi Autotroleja Novi list je poslao upit o razlozima izmjena voznog reda, odnosno ukidanja pojedinih polazaka na gradskim linijama, a odgovoreno nam je da je »do izmjena došlo iz nekoliko razloga«, među kojima kao prvi navode zadržavanje postojeće cijene voznih karata.

Uprava Autotroleja u više navrata u zadnjih godinu dana ponavljala je kako ne razmišlja o promjenama cijene karata, no niti u jednom trenutku se kao uvjet za zadržavanje sadašnjih cijena nije spominjalo smanjenje razine komunalne usluge, što ukidanje dijela polazaka svakako jest.

– Kako bi se zadržale postojeće cijene voznih karata koje, treba naglasiti, nisu podizane već cijeli niz godina, provedeno je promatranje prometa i broja korisnika pojedinih lokalnih linija i to s ciljem održavanja rentabilnosti poslovanja – odgovaraju iz Autotroleja.

Komentirajte prvi

New Report

Close