Split uskoro dobiva vrlu važnu prometnicu, invesiticija je vrijedna više od 7 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2023. u 07:18
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Što se tiče brzih cesta, naglasio je  Butković, prioritet je  brza cesta Dubrovnik -Zračna luka.

Radovi na izgradnji oko tri kilometra buduće splitske obilaznice, koja će povezivati čvorište u Mravincima s čvorištem na TTTS-u, počeli su u četvrtak, ta investicija, kako je rekao ministar Oleg Butković, iznosi više od sedam milijuna  eura.

“To je iznimno važan projekt u Splitsko-dalmatinskoj županiji, jer će to biti i splitska obilaznica u sklopu prometnice Trogir- Omiš”, rekao je ministar.    Butković je otvorio i radove  na  izgradnji mravinačke rampe vrijedne oko dva milijuna eura. Po njegovim riječima, dio prve prometnice na području Omiša bit će završen do kraj ove godine.
Što se tiče cijel prometnice Trogir-Omiš  ona bi trebala biti završena u idućih pet ili šest godina uz financiranje sredstvima iz fondova  EU, kazao je Butković.
Današnje otvaranje dvaju gradilišta na području Solina organizirao je u skupu Dana Grada Solina i blagdan Male Gospe, pa je Butković tim povodom večeras nazočio i svečanoj sjednici solinskog Gradskog vijeća.

Odgovarajući  na novinarska pitanja, najavio je za 28. rujna potpisivanje ugovora koji se odnosi na tunel Kozjak istaknuvši kako bi krajem ove godine trebali početi radovi na njegovu probijanje.

Podsjetio je i kako je prije dva dna u Vladi potpisan ugovor o izgradnji putničkog terminala u splitskoj Gradskoj luci.

Što se tiče brzih cesta, naglasio je  Butković, prioritet je  brza cesta Dubrovnik -Zračna luka. Objasnio je kako se ondje neće ništa raditi na  silu i protiv žitelja na tom području. Dodao je kako  najprije treba sačekati pravorijek u vezi s tom brzom cestom.

Komentirajte prvi

New Report

Close