Split postaje centar maslinarskog svijeta

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2016. u 11:41
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Simpozij će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Za manje od mjesec dana Split će postati centar cijelog maslinarskog globusa! U gradu pod Marjanom, u centru Dalmacije će se od 10. do 14. listopada okupiti najveći svjetski maslinarski autoriteti na VIII Internacionalnom maslinarskom simpoziju (VIII International Olive Symposium) te u splitskom hotelu "Lav" u Podstrani raspravljati o najvažnijim temama i najnovijim otkrićima važnima za maslinarstvo i uljarstvo na svijetu. 

Kako piše Slobodna Dalmacija, dolaze znanstvenici sa najčuvenijih svjetskih instituta i sveučilišta, iz Cordobe u Španjolskoj, s Davis sveučilišta u Kaliforniji, iz Italije Perrugie, Barija, Pise, iz Argentine, Grčke, Južnoafričke republike, Irana, Maroka, Jordana, Albanije, Slovenije, Republike Koreje, Australije… Najveće znalce maslinarstva šalje 30 zemalja s kraja na kraj svijeta.

Simpozij će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Slobodna Dalmacija i njena Maslina, najčitaniji i najutjecajniji maslinarski časopis u svim zemljama istočne obale Jadrana, su medijski pokrovitelji ovog velikog svjetskog maslinarskog događaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close