Šostar: Modernino cjepivo nam nije stiglo prošli tjedan, iako je bilo najavljeno

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2021. u 08:54
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Šostar je rekao da se od oko 500 liječnika obiteljske medicine u gradu njih 400 javilo i izrazilo želju da cijepi.

Zagreb se u ponedjeljak pridružuje ostatku Hrvatske u cijepljenju opće populacije, a ravnatelj NZJZ-a “Andrija Štampar” Zvonimir Šostar rekao je u emisiji Hrvatskog radija ‘U mreži Prvog’ kako je za cijepljenje u Zagrebu sve spremno.

Šostar je rekao da se od oko 500 liječnika obiteljske medicine u gradu njih 400 javilo i izrazilo želju da cijepi.

‘Imamo na raspolaganju 12.000 doza AstraZenece, dakle, tri bočice bi dobio svaki cjepitelj, od kojih će nekih 35 posto cijepiti u svojim ordinacijama, a 65 posto na 19 punktova. Moderna nam još nije stigla prošli tjedan, iako je bila najavljena, vjerujem da će danas ili sutra doći, tako da ćemo odmah proslijediti našim kolegama još po jednu bočicu Moderne, dakle 10 doza, rekao je Šostar za HRT.

Članica izvršnog odbora KoHOM-a Mirela Marković rekla je da nije još dobila doze cjepiva. U njezinoj ordinaciji cijepljenje kreće sutra ujutro. Kaže kako se svakim danom sve više ljudi javlja za cijepljenje, a od prošlog tjedna počela se javljati i mlađa populacija. Sve više javljaju se i stariji pacijenti i oni do 65 godina.

Šostar je pojasnio kako AstraZenecino cjepivo ne zahtijeva posebne uvjete, dok se Moderna mora transportirati smrznuta. Odbacio je bojazan oko učinkovitosti AstraZenecina cjepiva i naglasio da je potpuno svejedno čime se cijepite.

‘Svo cjepivo na ovom svijetu koje se rabi štiti vas kako od teških oblika bolesti, tako od hospitalizacije, u konačnici i respiratora’, istaknuo je Šostar. Dodao je kako bi, ako sve bude idealno, ovaj tjedan procijepili 17.000 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close