Šoljić pojašnjava zašto su opozvani članovi NO

Autor: Marija Brnić , 20. travanj 2020. u 22:00
Nije posrijedi opoziv radi odgovornosti članova NO-a 3. maja, pojasnio je jučer predsjednik NO-a Juraj Šoljić/DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL

Nije posrijedi opoziv radi odgovornosti članova NO-a 3. maja.

Odgađana skupština 3. maja na kojoj se odlučivalo o izvješću za 2018. konačno je održana, a na njoj nisu dane razrješnice bivšem vodstvu, direktoru Maksimilijanu Percanu, protiv kojega je DORH podignuo optužnicu u sklopu “afere Uljanik”, kao ni članovima Nadzornog odbora.

Opozvana su dvojica od tri dosadašnja člana, Goran Kutnjak i Florian Sedmak, a Sedmak je ponovno imenovan.

Predsjednik NO-a Juraj Šoljić jučer je dao pojašnjenja kako bi se izbjegle eventualne negativne konotacije ovih odluka. Podsjeća da su on i Kutnjak bili članovi NO-a u vrijeme kada je 3. maj bio pod kontrolom Uljanika, te su im informacije i dokumentacija o poslovanju bili uskraćeni, pa je Šoljić krajem 2017. podnio ostavku u NO-o i predao tri kaznene prijave.

Kutnjak je, pak, opozvan iz zdravstvenih razloga, a Sedmaku je mandat tekao temeljem odluke TS-a nakon ‘potopa’ Uljanika, do održavanja skupštine.

Nije, tvrdi, posrijedi opoziv radi odgovornosti članova NO-a, a Šoljić ističe kako Kutnjak i on ne bježe od odgovornosti za učešće u radu NO-a u vrijeme kontrole Uljanika, napominjući da na odluke iz domene NO-a uz svu upornost nisu mogli utjecati.

Uz Sedmaka, skupština je imenovala i Ruđera Friganovića, Marka Kolakovića i Damira Dumančića koje je predložilo Ministarstvo gospodarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close