Smještaj u luksuznim vilama ove godine 20 posto skuplji

Autor: Marija Crnjak , 15. veljača 2023. u 07:00
Agencija My Luxoria u portfelju ima više od 700 luksuznih vila/PD

Austrijanci su najbrojniji gosti, vraćaju se Britanci, dok se dio Nijemaca ove godine odlučuje za Grčku.

Rezervacije za najam luksuznih vila za odmor u punom jeku su već od prosinca, unatoč cijenama koje su za oko 20 posto više nego lani. Austrijanci su najbrojniji gosti, vraćaju se Britanci, dok se dio Nijemaca ove godine odlučuje za Grčku.

Rastu i rezervacije s dalekih destinacija, svjedoče u agenciji My Luxoria, jednoj od tri najveće agencije specijalizirane za najam luksuznih vila i kuća za odmor. My Luxoria u portfelju ima više od 700 luksuznih vila, a godišnje u Hrvatsku dovode oko 20.000 gostiju.

Ankica Ćaleta, vlasnica i direktorica agencije My Luxoria otkriva pritom da se polovica rezerviranog smještaja odnosi na boravak od sedam noćenja, Nijemci u prosjeku na odmoru ostaju najduže, oko 10 dana, a gosti se od svih regija najduže zadržavaju u Istri.

Istru i Kvarner najviše bukiraju Nijemci i Austrijanci. Europljani koji lete avionom češće biraju splitski aerodrom i smještaj u dalmatinskim vilama. I u ovom segmentu sezonalnost je i dalje problem, jer je većina ugostiteljskih objekata, atrakcija i drugih zabavnih sadržaja zatvorena.

“Gosti koji rezerviraju najluksuznije kuće nemaju gdje izvan smještajnih objekata trošiti svoj novac i na nama je da odgovorimo na tu potražnju kako bismo zadržali goste elitnog turizma”, kaže Ćaleta.

Komentirajte prvi

New Report

Close