Smijenjen čelni čovjek Hrvatske brodogradnje, vraća se nekadašnji direktor Friganović

Autor: Marija Brnić , 12. studeni 2019. u 10:49
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Kao razlog za iznenadnu promjenu ove odluke iz CERP-a navode kako Nadzorni odbor HBJ-a nije uspio postići dogovor oko ugovora i koeficijenta koji nije u skladu s vladinom odlukom o visini plaća članova uprava u državnim poduzećima koja je na snazi od 2014 godine.

Upravno vijeće CERP-a opozvalo je nedavnu odluku o produljenju mandata direktoru Hrvatske brodogradnje Jadranbrod Siniši Ostojiću na još pet godina, a Nadzornom odboru predložili su da umjesto njega imenuju Ruđera Friganovića. Kao razlog za iznenadnu promjenu ove odluke iz CERP-a navode kako Nadzorni odbor HBJ-a nije uspio postići dogovor oko ugovora i koeficijenta koji nije u skladu s vladinom odlukom o visini plaća članova uprava u državnim poduzećima koja je na snazi od 2014 godine.

Ostojić je u proteklom razdoblju nadzirao provođenje restrukturiranja u velikim brodogradilištima u Splitu, Trogiru, Rijeci, a posljednjih nekoliko godina i poslovanje Uljanika. Njegov nasljednik Friganović, inače, dolazi nakon što je napustio Elku, a u koju je otišao upravo iz Hrvatske brodogradnje Jadranbrod, državne tvrtke u čijoj je nadležnosti i trenutno spašavanje brodogradilišta 3. maj, te traženje eventualnog rješenja za Uljanik.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Vrhunski neradnik, i on i suradnici mu. Slave Muljanik još i danas

valjda je dobio par 3-4 milijuna otpremnine ,to je ništa za takav uspješan kadar

..”.nadzirao poslovanje Uljanika”…svaka čast, dobro je odradio svoj posao..

New Report

Close