‘Smanjite troškove i plaće, a imate i pravo na kredite’

Autor: Marija Crnjak , 24. travanj 2020. u 15:29
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Iz Ministarstva turizma podsjećaju da su kroz zakonodavne izmjene između ostalog omogućili i podizanje praga zaduživanja turističkih zajednica koje je dosad iznosilo 10 posto predviđenih ukupnih prihoda.

Županijske i lokalne turističke zajednice također bi trebale smanjiti troškove te plaće za 30 posto, preporuka je koju su na današnjem sastanku s ministrom turizma Garijem Cappellijem i direktorom HTZ-a Kristjanom Staničićem dobili šefovi županijskih TZ-ova.

„Trenutnu komunikaciju, s velikim naglaskom na društvene mreže, objedinili smo pod zajedničkom oznakom #CroatiaLongDistanceLove te smo pozvali cijeli sustav turističkih zajednica da se priključe ovoj inicijativi kako bi pozitivno utjecali na vidljivost svih hrvatskih destinacija, odnosno ukupne hrvatske turističke ponude. Svjesni težine situacije i globalne krize koja je posebice zahvatila turistički sektor, kolege iz sustava upoznali smo s aktivnostima koje smo već poduzeli i koje ćemo poduzeti u okviru Hrvatske turističke zajednice, od redefiniranja planova rada do smanjenja troškova poslovanja kao što su plaće djelatnika, materijalni izdaci, itd. Isto smo sugerirali sustavu županijskih turističkih zajednica jer ovu krizu možemo prebroditi jedino zajedničkim doprinosom i solidarnošću“, izjavio je  Staničić.

Iz Ministarstva turizma podsjećaju da su kroz zakonodavne izmjene između ostalog omogućili i podizanje praga zaduživanja turističkih zajednica koje je dosad iznosilo 10 posto predviđenih ukupnih prihoda. U skladu s time, tijekom proteklog tjedna, Ministarstvo turizma i Hrvatska banka za obnovu i razvitak zaključili su „Sporazum o poslovnoj suradnji na provedbi mjera osiguravanja likvidnosti poduzetnicima u sektoru turizma“ čime je omogućeno odobrenje izravnih beskamatnih kredita HBOR-a ukupne vrijednosti do 600 milijuna kuna, a za navedene kredite mogu se prijavljivati i turističke zajednice.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zašto ih jednostavno ne pošalju nekoliko mjeseci na burzu? Ima dosta posla u poljoprivredi.

New Report

Close