Slovenska televizija oštro kritizirala Hrvate zbog cijena

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2024. u 12:25
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Požalili su se Slovenci da je ljetovanje u Hrvatskoj sada skuplje nego u Španjolskoj, Portugalu i Grčkoj, a cijene su, primijetili su, jako poskupjele ne samo u gostionicama i kafićima nego i u trgovinama.

U emisiji 24UR, koja se svakodnevno emitira na slovenskoj televiziji POP TV, pušten je prilog o cijenama na hrvatskoj obali. Točnije, požalili su se Slovenci da je ljetovanje u Hrvatskoj sada skuplje nego u Španjolskoj, Portugalu i Grčkoj, a cijene su, primijetili su, jako poskupjele ne samo u gostionicama i kafićima nego i u trgovinama.

Za primjer su uzeli bosanskog influencera Mirzu Mustafagića iz BiH, koji je na TikToku objavio da je sladoledni kup u Opatiji platio čak 17 eura. “Nakon što sam vidio koliko košta sladoled u Opatiji, morao sam sjesti”, šokirao se influencer iz Bosne i Hercegovine, čiju je snimku na TikToku pogledalo gotovo milijun ljudi. Neki su se složili s njim, drugi podsjetili da je to bilo u hotelu s pet zvjezdica.

Nije to jedini primjer visokih cijena koji su izdvojili Slovenci. “Palačinka s namazom od lješnjaka, poslužena na plastičnom tanjuru, na Makarskoj rivijeri koštat će vas pet eura. Od 25 do 30 eura za ležaljke sa suncobranima”, navode. “Ne samo gostima već je i Hrvatima polako dosta – iz dućana izlaze sve tanjih novčanika. Sve je skupo, ništa nije pojeftinilo”, dodaju Slovenci, nakon čega su cijene u Hrvatskoj usporedili s drugim popularnim ljetnim destinacijama, prenosi Večernji list.

“Njemački savezni ured za statistiku izračunao je da, primjerice, u Turskoj noćenje u hotelu ili obrok u restoranu plaćaju 41 posto manje nego kod kuće, u Španjolskoj 26 posto, u Grčkoj 23 posto, u Hrvatskoj samo 18 posto manje nego u Njemačkoj. Što znači da im je ova druga najskuplja među spomenutim zemljama”, piše 24ur. Cijeli prilog pogledajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close