Slovenac na A4 pokušao ubiti dvoje sunarodnjaka, nije bio zadovoljan vožnjom

Autor: Poslovni.hr , 26. studeni 2023. u 09:31
foto: Davor puklavec/pixsell

Osumnjičeni 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, naveli su iz PUZ-a.

Zagrebačka policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 39-godišnjeg Slovenca osumnjičenog za pokušaj ubojstva 42-godišnjaka i 35-godišnjaka prilikom sukoba u prometu na autocesti A4 kod naplatnih postaja Sveta Helena te je predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je u subotu.

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je u petak, 24. studenoga, oko 18,25 sati na A4, kod naplatnih postaja Sveta Helena, nakon prvotnog verbalnog sukoba u prometu 39-godišnji državljanin Slovenije svojim osobnim automobilom naletio na dvojicu državljana Slovenije, 42-godišnjaka i 35-godišnjaka, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Utvrđeno je kako je sukobu naplatnim postajama uzrokovalo prethodno nezadovoljstvo vožnjom na autocesti.

Nezadovoljstvo je kulminiralo početnim verbalnim sukobom na naplatnim postajama, a nakon čega je osumnjičeni s namjerom da usmrti dvojicu muškaraca od 42 i 35 godina naletio osobnim automobilom na njih i ozlijedio ih.

Liječnička pomoć pružena im je u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje je utvrđeno da je 35-godišnjak teže ozlijeđen, dok je 42-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede, dodaje se u priopćenju.

Također, u osobnom automobilu osumnjičenog 39-godišnjaka bili su kao putnici 23-godišnjakinja i maloljetna osoba, kojima je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Trideset devetogodišnji državljanin Slovenije osumnjičen je za kazneno djelo ‘Ubojstvo u pokušaju’ na štetu 42-godišnjaka i 35-godišnjaka, te kazneno djelo ‘Dovođenja  u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom’ na štetu 23-godišnjakinje i maloljetne osobe.

Osumnjičeni 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, naveli su iz PUZ-a.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Bitno  da je pokušao  smlaviti  SVOJE SUNARODNJAKE…… ali, pazite ..u Sloveniji  i drugdje

s tablicom  SLO   voze i  drugi  šoferi  Hrvati, Srbi, Bosanci….pa, tko ima  najkraći fitilj…..ne znam baš dal su to Slovenci ..?………

Danas mnogi invazivno pretječu po desnom traku…

New Report

Close