Sloga će opet šivati odijela za EU tržište

Autor: Božica Babić , 31. kolovoz 2015. u 08:37
Većinski vlasnik Sloge bila je država, prodaju je oglasila još 2010. za 14,6 milijuna kuna/PIXSELL

Zagrepčanin Armano nastanjen u Švedskoj kupio posrnulu tekstilnu tvrtku Sloga iz Požege, najavljuje ambiciozne razvojne planove.

Tekstilna tvrtka Sloga, u kojoj je proizvodnja pokrenuta 1945. nakon višegodišnje kalvarije i stečaja pronašla je, čini se, vlasnika koji donosi razvojnu strategiju.

Kupac je švedska kompanija Armano's First Class Products AB sa sjedištem u Malmöu, čiji je vlasnik Mario Armano inače rođen u Zagrebu. On je preko Armano's First Class Productsa krajem lipnja ove godine osnovao tvrtku kćer Armanos Studio i to upravo na adresi Sloge u Požegi.

Završna faza
Slobodan Runjak iz Armanos Studio iako nije previše rječit i ne otkriva nijedan konkretan podatak potvrđuje preuzimanje posrnule požeške kompanije i kaže da su u završnoj fazi aktivnosti oko organizacije poslovanja. Pojašnjava da je Armanos Studio tekstilno poduzeće za proizvodnju visoko kvalitetnih odijela i šivanje po mjeri, s fokusom na muška i ženska odijela te da se s tim asortimano žele predstaviti tržištu Hrvatske, ali i Europske unije.

Ambiciozno najavljuje da "Armanos Studio želi postati tržišni lider u proizvodnji muških i ženskih odijela." Kratkoročni planovi novog vlasnika, dodaje Runjak, okrenuti su modernizaciji tvornice, pozicioniranju na tržištu i izgradnji prepoznatljivih brendova, vezanih uz osnovno poslovanje. Namjeravaju, nastavlja, "veliki naglasak dati i zapošljavanju educiranih mladih ljudi, čime se planira postići stabilnost poslovanja i rast na EU tržištu uz uvođenje europskih vrijednosti radne etike." U njihovim planovima, ističe, za sada nema razmišljanja o još nekim akvizicijama.

Distributer i za druge
Mario Armano, vlasnik tvrtke koja je preuzela Slogu preko svoje matične kompanije Armano's First Class čije je sjedište u Malmou godinama na švedskom tržištu distribuira proizvode više hrvatskih proizvođača. Godišnje, stoji na internetskoj stranici kompanije, njihovim posredovanjem put do krajnjeg kupca pronađe više od 100 tisuća odjevnih predmeta.

Određen broj šivan je u varaždinskom Varteksu, što su nam potvrdili na toj adresi, uz naznaku da ipak nije riječ o velikim volumenima. Armano Šveđanima plasira i suhomesnate proizvode Tomislava Galovića te vina Krauthaker i Degrassi, Zigante maslinovo ulje i tartufe, Paški sir te proizvode iz lepeze Šinjorina Smokva, a uskoro će i odijela iz Požege. 

Komentirajte prvi

New Report

Close