Slijede dani pojačanog prometa, doznajte gdje i kada će biti najveće gužve

Autor: Poslovni.hr , 02. siječanj 2020. u 08:57
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Očekuju nas značajne gužve na našim prometnicama.

Pred nama su posljednji dani 2019. godine koje će obilježiti pojačan promet, iako nas značajne gužve i čekanja na graničnim prijelazima očekuju osobito tijekom vikenda od 3. do 6. siječnja 2020. godine, javlja HAK.

Produženi vikend kad, 6. siječnja, slavimo blagdan Sveta tri kralja dovest će na naše prometnice značajan broj vozila. Razlog tome je povratak dijela turista iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim državama kao i početak odmora na mnogobrojnim skijalištima Italije, Austrije, Slovenije, Francuske te Bosne i Hrecegovine. Zbog svega navedenog, očekuju nas značajne gužve na našim prometnicama, a osobito na graničnim prijelazima.

Pojačan promet u smjeru zapada očekuje nas od petka, 3. siječnja, a potrajat će cijelog vikenda do noći s ponedjeljka na utorak, 6./7. siječnja. Najznačajnijih gužvi bit će na glavnim cestovnim pravcima A3 Bregana-Lipovac, u smjeru GP Bregana, A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj, s gužvama na naplatnim postajama Zagreb-istok i Trakošćan.

Na ulasku u Hrvatsku gužvi će biti na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik), Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Maljevac), dok će se na izlasku zasigurno najduže čekati na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa.

Mnogi će skijaši na svoje skijaške destinacije krenuti u ranim jutarnjim satima u subotu, 4. siječnja (između 4:00 i 8:00 sati), kada nas očekuju gužve na glavnim cestovnim pravcima i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji. Zbog dužih čekanja na granicama, osobito na ulasku u zemlju, građanima RH i EU, ukoliko je moguće, savjetujemo da koriste manje granične prijelaze u blizini.

Komentirajte prvi

New Report

Close