Slatki biznis: Slastice rade prema bakinim i inovativnim receptima, obiteljsku tradiciju nastavljaju dvije kćeri

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2022. u 09:12
Foto: Unsplash

Otvorila je obrt za izradu slastica, a u umjetnosti pečenja i izrade raznih vrsta torti i kolača, pa i onih božićnih, pridružile su joj se i dvije kćeri koje su odlučile krenuti majčinim stopama.

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta i neuspješnog traženja posla, gospođa Silvija Nekić iz Brezika Našičkog prije osam godina okrenula se prekvalifikaciji i slastičarstvu. Otvorila je obrt za izradu slastica, a u umjetnosti pečenja i izrade raznih vrsta torti i kolača, pa i onih božićnih, pridružile su joj se i dvije kćeri koje su odlučile krenuti majčinim stopama.

Već na kućnom pragu obitelji Nekić dočekat će vas toplina i opojni slatki mirisi. Ova obiteljska priča traje od 2014. kada je obrt i otvoren, piše HRT.

“Predanost je bitna. Ne možete reći tri sata je i ja sam završio s poslom, idem kući. Gotovo je. Znači dok se ne završi, dok nije sve onako kako ti želiš ili kako treba, zato mislim da je jako važno da je to u krugu obitelji”, rekla je Matijina i Marijina majka, slastičarka Silvija Nekić.

Nakon uhodavanja, učenja, isprobavanja, u obiteljski posao brzo su ušle i obje kćeri koje su danas glavne. Uoči Božića puno posla s francuskim kolačićima.

“Sve je bitno kod njih, bitno je kakvo je vrijeme vani, bitno je je l’ sunce, je l’ pada kiša, bitna je temperatura u prostoriji, bitan je način miješanja, bitan je broj okretaja špatulom”, naglasila je slastičarka i vlasnica obrta za izradu slastica Matija Katić.

“Svakom kolaču treba se osobno posvetiti, svakoga treba lijepo ukrasiti, urediti, iscrtati, napraviti sve da on dobije taj svoj neki izgled, da bude uredan i lijep”, poručila je slastičarka Marija Nekić.

Svoje znanje prenose i mlađima jer smatraju da se u slastičarstvu uz brojne izazove i kreativnost može uspjeti.

“Od prvog razreda idem tu na praksu, znači ima već godinu i pol dana i nadam se da ću ovdje ostati raditi jer stvarno je lijepo i da se puno naučiti”, istaknula je učenica SŠ Isidora Kršnjavoga Vanesa Horvat iz Našica.

“Koliko je važno zapravo održati taj neki stari štih odnosno tradiciju u tome svemu, toliko je važno ići u korak s vremenom, s trendovima, sa svime onime što ljude privlači, koji žele probati nešto novo, nešto drugačije”, rekla je djelatnica obrta Silvija Nekić.

To i nude svojim kupcima. Mirišljavu i ukusnu slatku čaroliju osmišljenu prema bakinim, ali i inovativnim receptima.

Komentirajte prvi

New Report

Close