Bivši košarkaš pokrenuo biznis, želi se etablirati kao vodeći proizvođač u ovom segmentu

Autor: Marta Duić , 14. veljača 2022. u 14:07
Vlasnik Green cakesa Bruno Perić u ovoj godini kani zaposliti još četvero ljudi/PD

Zbog intolerancija na hranu razvio biznis sa zdravim slasticama.

Zagrebačka tvrtka Green cakes bavi se razvojem, proizvodnjom i prodajom zdravih slastica. Posluju od proljeća prošle godine, trenutno imaju troje zaposlenih, a njihov se proizvodni pogon nalazi u Brezovici.

Kako kaže Bruno Perić, vlasnik i direktor Green cakesa, za slogan su odabrali znakovitu oznaku “healthy & sweet”, a trenutno u asortimanu imaju 12 torti, kekse, browniese, ali i catering ponudu u kojoj su slastice poput mini tartova, tahini kockica, minjona i slično.

Bez grižnje savjesti
“Naš je cilj poticati zdrav način prehrane, ali pritom dokazati da zdravo može biti slatko te ukusno i to bez grižnje savjesti.

Naše slastice prilagođene su i osobama s dijabetesom, s intolerancijom na gluten ili na laktozu te svima koje vole uživati u zdravim i finim okusima, a dio naših slastica je pogodan i za vegane. Intencija mi je razviti ovakav biznis u Hrvatskoj, dokazati da je to s našim modelom poslovanja moguće te, u konačnici, osigurati široj populaciji dostupnost do zdravih slastica.

Perić

Naše slastice prilagođene su osobama s dijabetesom, s intolerancijom na gluten ili na laktozu, a dio njih i za vegane.

I sam, kao profesionalni sportaš imam potrebu za zdravom prehranom, a time i za zdravim slasticama. Iz osobnog iskustva intolerancije na laktozu i gluten rodila se ideja da bi trebalo nešto napraviti u smislu šire dostupnosti zdravih slastica. Ideja se rodila i sazrela u razdoblju mog igranja košarke u Njemačkoj”, objašnjava Perić.

Iako posluju od proljeća, osmišljavanje i razvoj receptura, istraživanje tržišta nabave sirovina, ali i potencijala za plasiranje zdravih slastice počelo je, pojašnjava, puno ranije.

Foto: PD

Proizvodi Green cakes danas su dostupni putem web shopa i društvenih mreža te kod HoReCa partnera s kojima surađuju, a Perić ističe da planiraju i otvaranje vlastitih maloprodajnih mjesta. Nedavno su tiskali i knjigu “Zdravlje ima novi okus”, a trenutno rade i na novim proizvodima te inoviraju postojeće.

12

torti, keksi, browniesi i ponuda za catering u asortimanu Green Cakesa

“Proteklo razdoblje prošlo je u detaljnom upoznavanju specifičnosti tržišta zdravih slastica te našim dubinskim upoznavanjem s ovakvom vrstom biznisa. Radilo se na razvoju novih proizvoda, investiralo u proizvodnu opremu i pribor, ali u ispitivanje i analizu proizvoda te u edukaciju ključnih korisnika”, kaže Perić.

Novi partneri
Kako tvrdi, sirovine za slastice nabavljaju isključivo od provjerenih i pouzdanih dobavljača, a surađuju i s nekoliko domaćih OPG-ova.

“Namjeravamo proširiti te suradnje, a u procesu pripreme je i još četvero zaposlenika tijekom ove godine. Naši proizvodi su dostupni u šest ugostiteljskih objekata u Zagrebu – Lorca Coffee & wine bar na Sveticama, Caffe bar Kolding u Berislavićevoj, Kazališna kavana Kavkaz, Restoran Stara Vura, Restoran caffe bar Meandar i Restoran Paesano.

U tijeku su pregovori sa značajnim brojem novih HoReCa partnera tako da uskoro očekujemo i povećanje broja kafića i restorana s našim proizvodima”, ističe Perić.

Kako kaže, planiraju se etablirati kao vodeći proizvođač zdravih slastica u širem okruženju te u skladu s potrebama i zahtjevima tržišta upotpunjavati asortiman.

“Reakcije tržišta na naše proizvode su pozitivne te nam oni daju poticaje za još više rada na novim proizvodima i na inovacijama. Često dobivamo poruke od kupaca da naše zdrave slastice potvrđuju naš slogan da “zdravlje ima novi okus”.

Planiramo organizirati Green cakes centar u kojem bi se odvijale sve razvojne, promotivne i edukacijske aktivnosti gdje bi bili uključeni stručnjaci, primjerice nutricionisti, formulatori, dijabetolozi, gastroenterolozi, mikrobiolozi i ostali”, otkriva Perić.

Komentirajte prvi

New Report

Close