Skandal: Poticaji za poljoprivredu pogrebnoj tvrtki i servisu za vatrogasne aparate

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2017. u 16:39
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Pogrebno poduzeće, veterinarske stanice, državni zatvori, servis za prodaju vatrogasnih aparata, obrt za izradu i prodaju ogrjevnog drveta… samo su neki od “slavodobitnika” drugog natječaja za mjeru 4.1.1. Programa ruralnog razvoja (PRR) koji je “skrojio” i raspisao bivši ministar Tihomir Jakovina, a Tolušićevu ministarstvu dolazi na naplatu.

Kao i u prvom natječaju teškom više od 800 milijuna kuna, od kojih su na koncu prvo bivši ministar Davor Romić, a potom i novi Tomislav Tolušić tvrtkama s umjetno stvaranim uvjetima uskratili više od 350 milijuna, i u ovome je teško naći ikakvu logiku, piše Večernji list.

Piše kako se natječaj proveden od 4. studenoga 2015. do 15. siječnja 2016. odnosi na “operaciju 4.1.1. – sektor svinjogojstva i peradarstva”. No čuda li, prva mjesta ljestvice, koju je Agencija za plaćanja u poljoprivredi objavila ovih dana, uglavnom zauzimaju anonimusi od kojih je neke nemoguće pronaći i u sudskom registru ili na Poslovnoj.hr. Dok banke pri dodjeli novca poduzetnicima provjeravaju i najmanju sitnicu, država će po Jakovininu “scenariju” nekima po projektu podijeliti i 90 posto nepovratnih sredstava, poput kakvog pijanog milijunaša. 

Cijeli članak pročitjate ovdje.

Komentari (9)
Pogledajte sve


Sto vise budete poticali to ce vas biti manje i losije cete zivjeti.

Nažalost ovo je jedina istina u ovoj priči.
Sada se desnica naslađuje uhvativši ljevicu sa prstima u pekmezu, ali činjenica da sustav kakav je stvara korupciju. I desno i lijevo. Nije Sanader sa Kalmetom i ekipom izmislio korupciju, kao što nije Jakovina zadnji koji dijeli poticaje po ‘ babi i stričevima’…
Dokle god se nekakva ‘ničija’ lova dijeli budite sigurni da će barem 50% te love završiti u krivim đepovima, bili oni lijevi ili desni

Government’s view of the economy could be summed up in a few short phrases: If it moves, tax it. If it keeps moving, regulate it. And if it stops moving, subsidize it.

Ronald Reagan

Malo sta je toliko doprinjelo urustavanju hrvatske ekonomije i iseljavanju ljudi kao sto su to napravili politicari i njihovi poticaji. Sto vise budete poticali to ce vas biti manje i losije cete zivjeti.

Gasiteljski aparati su uporabni za gašenje nelikvidnosti, a oni koji koriste pjenu mogu štošta prekriti da se ne vidi iz zrakoplova. Ali ne mogu ugasiti neugasljivu strast po pljački crvenih štakora!

Kriminal je zanemariv u usporedbi sa štetom koju je ovaj ministar-početnik počinio!

New Report

Close