Šibenska tvrtka i regionalni lider u proizvodnji aluminija modernizirao proizvodni pogon

Autor: Darko Bičak , 15. veljača 2019. u 06:27
Novi sustav u pogonu/Nino Verdnik

Zagrebačka IT tvrtka 8Sigma izradila je softversko rješenje Manufacturing Execution System za hrvatskog proizvođača aluminija.

Šibenska tvrtka Impol TLM, regionalni lider u proizvodnji aluminija, implementirala je napredno softversko rješenje MES (Manufacturing Execution System), a što bi uvelike trebalo doprinijeti konkurentnosti tvrtke koja, osim u Hrvatskoj, posluje još u Sloveniji i Srbiji.

Kako pojašnjavaju u Šibeniku, uvođenje MES-a je dio financijskog plana grupe Impol-TLM-a, tvrtke u vlasništvu slovenskog Impola, koja zapošljava 2300 zaposlenika u proizvodnim pogonima u Slovenskoj Bistrici, Šibeniku te Sevojnu. 

Lider u regiji
Šime Bukić, rukovoditelj proizvodnje u Impol-TLM-u kazao je kako će zahvaljujući implementaciji ovog sustava, Impol-TLM jednostavnije pratiti i kontrolirati proizvodne procese. "MES-om smo dobili alat s kojim imamo brz i direktan uvid u sve bitne parametre i postignute rezultate pojedinih faza proizvodnje, a time i mogućnosti za poboljšanje kvalitete i povećanje produktivnosti, čime ćemo zasigurno povećati svoju konkurentnost na svjetskom tržištu aluminija i ojačati svoju poziciju vodećeg proizvođača u regiji", kazao je Bukić.

 

2,5 tisuća

radnika ima grupacija Impol TLM u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji

Dodaje da je i ovim projektom Impol-TLM još jednom  potvrdio da se radi o ozbiljnoj kompaniji koja prati trendove u industriji aluminija. Partner u implementaciji ovog rješenja im je bila softverska tvrtka 8Sigma iz Zagreba iz koje pojašnjavaju da MES omogućava ranu detekciju problema u proizvodnji, prati povijest proizvoda i u stvarnom vremenu prikazuje rezultate proizvodnje. 

Složeni procesi
Kako ističe Vladimir Lukić, direktor 8Sigma i voditelj projekta, zahvaljujući tome, postiže se veća produktivnost i ostvaruje željena kvaliteta proizvoda, što će u konačnici rezultirati povećanim zadovoljstvom krajnjih kupaca te rastom proizvodnje.  "Ponosni smo što je tvrtka poput Impol-TLM-a prepoznala naš softver kao  kvalitetno rješenje koje će poboljšati proizvodne procese i omogućiti daljnji razvoj tvrtke. Softver MES razvili su vrsni ICT stručnjaci koji su svoje znanje i iskustvo stekli radeći za brojne ugledne međunarodne klijente.

Ova platforma je primjenjiva u različitim tipovima industrijama.  Prikupljanjem vrlo kompleksnih informacija menadžmentu omogućava kompletan uvid u proizvodne procese te mu pruža podršku u donošenju strateških poslovnih odluka.  Već tijekom implementacije MES-a bile su vidljive  pozitivne posljedice ove suradnje te sam siguran da će 8Sigma MES pomoći Impol-TLM-u u ostvarenju poslovnih ciljeva", kazao je Lukić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close