Shamis nedostupan, kraj istrage o TLM-u

Autor: Poslovni dnevnik , 21. listopad 2019. u 21:59
Protiv Igora Shamisa određen je istražni zatvor, a izdan je i europski uhidbeni nalog/H. Jelavić/PIXSELL

ŽDO Šibenik zasad odustaje.

Zbog nedostupnosti Igora Shamisa, bivšeg vlasnika TLM-a, šibenski ŽDO je prekinuo istragu protiv Marijana Stričevića i Živka Lakoša koji su bili na upravljačkim funkcijama TLM Holdinga i TLM Aluminiuma, kao i protiv samog Shamisa koji je tvrtku preuzeo 2015.

Trojac je bio osumnjičen da su oštetili TLM za 800.000 kuna.  Istraga je pokrenuta u travnju 2018.

Kako se navodi u rješenju o prekidu istrage, u istrazi su ispitani Marijan Stričević i Živko Lakoš, te je provedeno financijsko-knjigovodstveno vještačenje.

Igoru Shamisu je dostavljeno rješenje o provođenju istrage s poukom o pravima te pozivom za ispitivanje na adresu prijavljenog prebivališta u Jeruzalemu, no Shamis se nije odazvao pozivu niti je na bilo koji način iskazao interes za taj postupak. 

Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Šibeniku od 10. travnja 2019., protiv Shamisa je određen istražni zatvor po zakonskoj osnovi, a po pravomoćnosti rješenja naloženo je izdavanje tjeralice, dok je po obavijesti policije dostavljena dokumentacija potrebna za raspisivanje međunarodne potrage te je protiv okrivljenog izdan i europski uhidbeni nalog, navodi se u objašnjenju ŽDO-a Šibenik.

Shamis je i dalje nedostupan državnim tijelima, a nisu ispunjeni zakonski uvjeti da bi mu se moglo suditi u odsutnosti. Njegov iskaz je bitan s obzirom na iznesene obrane Stričevića i Lakoša. 

Komentirajte prvi

New Report

Close