Šest poznatih SDP-ovaca u igri za mjesto novog šefa stranke, evo čije su šanse najveće

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. srpanj 2020. u 10:10
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mnogi se pitaju i kakve su ambicije bivšeg gradonačelnika Koprivnice i bivšeg šefa uprave Podravke Zvonka Mršića.

U igri za novog predsjednika SDP-a, nakon odlaska Davora Bernardića, su Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić i Mišel Jakšić, a u toj bi ulozi mnogi rado vidjeli i Biljanu Borzan i Zvonimira Mršića, piše u utorak Večernji list.

Iduće subote, 18. srpnja, na Iblerovu trgu sastat će se i Glavni odbor kako bi donio odluku o raspisivanju novih unutarstranačkih izbora, a što se, kažu Večernjakovi izvori, mora dogoditi u najkraćem mogućem roku, da procesi započnu krajem kolovoza, a da se do kraja rujna dovrše.

Ekipa oko Siniše Hajdaša Dončića i Peđe Grbina, dvojice suspendiranih članova vodstva SDP-a koji su na izborima osvojili i najviše glasova i preferencijalno ušli u Sabor, već se slaže.

Ideja je ponuditi jednog kandidata iza kojeg će svi zajedno stati, a osim Hajdaša Dončića i Grbina koji se spominju kao potencijalni kandidati, mnogi bi još radije iz te “ekipe” u toj ulozi vidjeli europarlamentarku Biljanu Borzan. Međutim, izvori Večernjeg lita kažu da je šansa za to vrlo mala, možda i nikakva.

“Ako odluka padne na Grbina ili Hajdaša Dončića, ja ću stati uz njih, međutim mislim da ne bi bilo loše razmisliti i o nekim novim licima, ponuditi nešto potpuno neočekivano, doslovce mačka u vreći, ali u kojeg se isplati ulagati. Zoran Milanović bio je slična priča, isto nije imao iskustva pa je postao predsjednik”, kaže izvor iz vodstva SDP-a i dodaje kako upravo takvog kandidata u stranci i imaju i to Mišu Krstičevića, mladog gradonačelnika Ploča.

Kao jedan od potencijalnih kandidata tu se spominje i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, koji je, unatoč ranijim kritikama na račun Bernardića, na ovim izborima dobio ulazno mjesto u Sabor u drugoj izbornoj jedinici u kojoj je glavni izborni koordinator bio Rajko Ostojić.

Mnogi se pitaju i kakve su ambicije bivšeg gradonačelnika Koprivnice i bivšeg šefa uprave Podravke Zvonka Mršića, koji se u izbornoj kampanji poprilično aktivirao kako bi pomogao SDP-u, a za kojeg također neki u stranci smatraju da bi bio dobar lider, donosi Večernji list.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vaša najveća greška je što niste onomad podržali tonina piculu, sa njim bi imali šanse, ovako ste za dugo vremena u propadanju

New Report

Close