Servir mjesečno može zaraditi 1.650 eura, plaća nikad ne kasni, uvijek je do 5. u mjesecu

Autor: Poslovni.hr , 03. studeni 2018. u 13:58
FOTO: GettyImages

I zadnjim sezoncima na Jadranu istječu radni ugovori, a mnogi, posebno mlađi, već se pakiraju za odlazak na rad u zimske turističke centre po Europi, najviše u Austriji i Italiji gdje se može zaraditi i 1.650 eura mjesečno.

Posao nađu preko prijatelja, rodbine ili agencija. Mila, 25-godišnja konobarica iz Istre, koja već deset godina radi kod istog hotelijera, u svom gradu, pravoj turističkoj meki, kaže da joj je prijatelj prenio samo lijepa iskustva iz Austrije, dao broj agencije, odmah su je kontaktirali i našli posao. Svoju prvu sezonu u inozemstvu odradit će u hotelu u poznatom austrijskom skijalištu. Misli da je tamo puno organiziranije i da su bolje plaćeni. 

"U Austriji ću također raditi šest dana u tjednu, ali su smještaj i hrana besplatni. Djevojka koja je tamo radila kaže mi da je smještaj super, da imamo podno grijanje, da baš brinu o ljudima koji dolaze raditi izvana. Nadam se boljim uvjetima rada", govori Mila za Glas Istre.

Najveći je problem kod nas, smatra, što su plaće niske, a standard visok. Ono što zaradi u Austriji nada se većinu uštedjeti. Tamo ostaje pet mjeseci, a 1. svibnja opet je na svom starom radnom mjestu u rodnom gradu. Opet sa sezonskim ugovorom.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Svaki pravi domoljub treba ići raditi vani, ne dopustiti da ih ovdje izrabljuje i guli komunistička klika. No problem su doznake koje šalju, koje opet lokalni štakori oglođu. Bitno je ne unositi ovdje ni jedan jedini EUR.

New Report

Close