Šeparović: Ustavni sud nije pokrenuo postupke o odlukama Stožera

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. lipanj 2020. u 09:23
Foto: Patrik Macek / Pixsell

‘Istina je jedino da smo zatražili određene podatke i očitovanja od Vlade’.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović u ponedjeljak je opovrgnuo medijske napise da je Ustavni sud po službenoj dužnosti pokrenuo postupak ocjene ustavnosti odluka koje je tijekom koronakrize donio Stožer civilne zaštite.

“Ustavni sud nije pokrenuo po službenoj dužnosti ni jedan postupak ocjene suglasnosti s Ustavom odluka Stožera.

Istina je jedino da smo zatražili određene podatke i očitovanja od Vlade, a hoće li pokrenuti postupak po službenoj dužnosti odlučit će sjednica Ustavnog suda, kao i u svim drugim slučajevima”, izjavio je Šeparović Hini.

Ustavni sud, kako se doznaje, odlučivati o pokretanju postupka u vezi dopune Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza, zatim ovlasti izdavanja rješenja o obveznoj samoizolaciji osoba i odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Pokretanje postupka predložilo je dvoje sudaca Ustavnog suda, među kojima i Goran Selanec koji je informaciju i potvrdio za N1.

Inicijativu su pokrenuli početkom lipnja, kada je tjedno bilo manje od pet slučajeva novooboljelih od Covida-19. Inicijativa, među ostalim, predlaže da se preispita je li Nacionalni stožer izažao izvan svoje nadležnosti, navodi N1.

Komentirajte prvi

New Report

Close