Šefica MSU-a dala ostavku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. rujan 2023. u 15:56
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Prije odlaska s dužnosti ravnateljice, u suradnji sa zaposlenicima MSU-a, Zdenka Badovinac osmislila je i program muzeja za 2024. godinu.

Zdenka Badovinac podnijela je ostavku na mjesto ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) zbog osobnih, obiteljskih razloga, radi kojih više nije u mogućnosti obavljati tu dužnost, priopćeno je u srijedu iz tog zagrebačkog muzeja.

Od 1. listopada vršiteljica dužnosti ravnateljice bit će Vesna Meštrić, dugogodišnja kustosica muzeja i voditeljica Zbirke Richter, te voditeljica odjela zbirki.

Badovinac je na dužnosti ravnateljice bila od 1. ožujka 2022. godine te u godinu i pol dana uspjela muzej otvoriti novoj publici, povećati interes javnosti za njegov rad i više ga povezati s lokalnom i međunarodnom zajednicom, stoji u priopćenju.

Od brojnih promjena koje je inicirala iz MSU-a ističu ponovno otvaranje vrijedne zbirke MSU-a i njenu prezentaciju javnosti kroz dinamični postav pod nazivom “Zbirka kao glagol”. Na ovaj postav nadovezuje se i ciklus “Okidači”, koji omogućuje umjetnicima, udrugama, vanjskim kustosima i zajednici intervencije u zbirci kroz samostalne izložbe.

Iz njezinog mandata ističe se i uključivanje MSU-a u prestižni međunarodni savez muzeja L’Internationale i projekt Museum of the Commons, uz podršku fonda Kreativna Europa.

Održan je i niz kvalitetnih domaćih i inozemnih izložbi, među kojima i retrospektiva Sanje Iveković, koji je najprije kurirala za bečki Kunsthalle, a potom je pod njenim stručnim vodstvom proširena, nanovo osmišljena i postavljena uz posebna sredstva i pomoć Grada Zagreba.

Prije odlaska s dužnosti ravnateljice, u suradnji sa zaposlenicima MSU-a, Zdenka Badovinac osmislila je i program muzeja za 2024. godinu.

“Zdenka Badovinac nastavit će pridonositi razvoju programa Muzeja suvremene umjetnosti kao vanjska suradnica na pojedinim projektima”, ističu iz Muzeja.

Komentirajte prvi

New Report

Close