Sedma generacija Styria:SCOOL Akademije počela s radom

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2018. u 15:04
Foto: Press

Završetak akademije rezerviran je za timski rad polaznika na aktualnom poslovnom projektu Styria Grupe.

Projekt medijske grupacije Styria pod nazivom Styria:SCOOL Akademija osmišljen je kako bi studentima različitih fakulteta pružio priliku da se kroz niz predavanja, job shadowing u različitim odjelima tvrtki Styria grupe, te kroz vođeni proces izrade vlastitog poslovnog slučaja upoznaju s funkcioniranjem i poslovanjem najveće medijske kuće u Hrvatskoj, te steknu kompetencije potrebne za ulazak na sve zahtjevnije tržište rada. Kroz sve sadržaje Styria:SCOOL Akademije studenti će nadograditi svoje teorijsko znanje te se okušati u rješavanju poslovnih izazova koje uključuje poslovanje vodeće medijske grupacije. 

Ove godine zaprimljeno je čak 220 prijava, a najboljih 20 studenata ovog je vikenda pohodilo prva predavanja. Akademija je namijenjena svim studentima bez obzira na studij i usmjerenje, što dokazuju i ovogodišnji polaznici, koji dolaze s čak 10 različitih fakulteta: Prirodoslovno matematičkog fakulteta, Hrvatskih studija, Filozofskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta političkih znanosti, VERN'a, Tehničkog veleučilišta, Visokog učilišta Algebra te Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru. 

Na otvorenju ovogodišnje Styria:SCOOL Akademije studente je pozdravila Ivana Krajinović, direktorica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima Styrije u Hrvatskoj, koja je naglasila kako Styria:SCOOL Akademija ne završava dodjelom certifikata i stipendija najboljima, već da se svi polaznici pridružuju Alumni klubu koji trenutno broji 107 bivših polaznika Akademije.

Kroz predavanja i radionice na Styria:SCOOL Akademiji veliki naglasak stavljen je na suradnju, sagledavanje šire slike i rad u multidisciplinarnom timu. Po završetku predavanja polaznici će imati prilike svoja znanja testirati u stvarnim poslovnim situacijama, kroz praksu u različitim tvrtkama Styrije u Hrvatskoj. 

Završetak akademije rezerviran je za timski rad polaznika na aktualnom poslovnom projektu Styria Grupe. Studenti tako dobivaju priliku Styrijinim stručnjacima predstaviti vlastite ideje te iskusiti praktični rad na razvoju projekta u velikoj kompaniji.

Podsjetimo, najboljih troje studenata osvojit će novčane stipendije, a posebno će se nagraditi i najuspješniji tim u rješavanju poslovnog slučaja. Svim polaznicima akademije u pravilu se nudi mogućnost daljnjeg angažmana u tvrtkama Styrije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close