Sberbankov bankar bit će na čelu novog Agrokora

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2019. u 15:13
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Već su prije iz koncerna poručili da u izvršno tijelo ulaze Daniel Boehi, Miodrag Borojević, Paul Foley, Kelly Griffith, Maksim Poletajev, Jullian Michael Simmons, Sergej Volk i Fabris Peruško.

Sberbankov Maksim Poletajev bit će šef odbora direktora Fortenova grupe, odlučili su vlasnici koncerna na sastanku u Londonu, piše Večernji list. Neslužbena je to informacija koja bi trebala biti potvrđena krajem ožujka, kada će se nove funkcije zabilježiti u Sudskom registru trgovačkih društava. Naime, prvog dana travnja s radom počinje Fortenova grupa koju će voditi odbor direktora koji ima devet članova i izvršni odbor direktora koji ima tri člana. Već su prije iz koncerna poručili da u izvršno tijelo ulaze Daniel Boehi, Miodrag Borojević, Paul Foley, Kelly Griffith, Maksim Poletajev, Jullian Michael Simmons, Sergej Volk i Fabris Peruško.

Maksim Poletajev, donedavni drugi čovjek Sberbanka, bit će na čelu tog tijela koje će donositi sve strateške odluke o kompanijama. To tijelo odlučuje o prodaji ili akviziciji dijela poslovanja, imenovanjima te većim ugovorima. Uz Poletajeva kao predstavnik najvećeg dioničara Sberbanka koji ima 39,2 posto udjela u novoj vlasničkoj strukturi ulazi i Sergej Volk, koji je kao član privremenog vjerovničkog vijeća prisutan u Agrokoru od samog početka procesa izvanredne uprave. Oba bankara dobro su upoznata s prilikama u Agrokoru, tijekom posljednje dvije godine dobro su upoznali i naše dobavljače i vlasnike većih hrvatskih tvrtki.

Poletajev je u intervjuu Večernjem listu najavio da će u koncern, koji će ubuduće poslovati pod imenom Fortenova, dovesti jaka menadžerska imena. Za sada su svi direktori operativnih kompanija zadržali svoje pozicije i u zrcalnim tvrtkama, a jaka imena ulaze u odbor direktora. Miodrag Borojević svakako je jedno od njih. Trenutačno vodi O’KEY Grupu, jedan od vodećih lanaca maloprodaje u Rusiji, ali ima bogatu karijeru u sektoru. Vodio je REWE Italija koji je u svom mandatu spasio, a u Kauflandu je vodio poslovanje u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Slovačkoj i Češkoj.

Foley ima dugogodišnje iskustvo u velikim maloprodajnom lancima pa je u karijeri i vodio veliki lanac Aldi, a sada je u upravi Magnita, ruskog lanca u kojem je VTB banka, koja ima oko sedam posto Fortenove, kupila i prodala udjel od veljače do svibnja 2018. godine. U odbor direktora ulazi i jedan predstavnik radnika čije ime još nije poznato. Izvršni odbor direktora koji će operativno voditi koncern imat će tri člana, Peruška, Irenu Webber i člana zaduženog za financije čije ime za sada nije poznato.

Komentari (14)
Pogledajte sve


Koje kokodakanje, a u mUljaniku nestanu milijarde pa svi šute osim kancelariskih uhljeba u Puli!? Da nisu dionice u pitanju?

Zasto bi itko ista rekao ? Nestajanje miljardi je potpuno normalna stvar u Hr ….Kako se meni cini ovdje ljudi ne zele ocistiti mulj nego se nadaju da ce i oni jednom doci u poziciju da drpaju. Zato nam drzava i cvate !

Kreso snimaj!!

Koje kokodakanje, a u mUljaniku nestanu milijarde pa svi šute osim kancelariskih uhljeba u Puli!? Da nisu dionice u pitanju?


Ovdje se pise o posebnom Odboru ,nesto kao Nadzorni odbor kod nas koji mora odobriti velike promjene ili raspolaganja i razmatrati rezultate koncerna,a cine ga predstavnici vlasnika i mislim jedan predstvnik zaposlenika
Perusko,Irena Weber i jos netko treci su Izvrsni direktori i vode tekuce poslovanje te koliko je razvidno iz teksta,njihov polozaj nije u pitanju.

Ako završe u zatvoru, kako im mjesto nije u pitanju?

Kaj buju Rusi dozvolili da im vode firmu iz zatvora?

New Report

Close