Saznali smo hoće li nove mjere od sutra ubiti i zagrebački Advent

Autor: Marija Crnjak , 27. studeni 2020. u 11:50
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na pitanje novinara prilikom predstavljanja mjera u četvrtak, potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je da su zabranjene sve sajamske aktivnosti, uključujući i advente.  

Nove epidemiološke mjere koje stupaju na snagu u ponoć neće omesti odvijanje zagrebačkog Adventa, koji počinje upravo sutra, potvrdili su nam iz Turističke zajednica Grada Zagreba. Naime, na pitanje novinara prilikom predstavljanja mjera u četvrtak, potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je da su zabranjene sve sajamske aktivnosti, uključujući i advente.

Prije samo dva dana TZ Grada Zagreba predstavio je program Adventa koji počinje u subotu, 28. studenog, tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće, a do 1. siječnja u planu je održavanje devet glazbenih festivala s 95 koncerata na kojima će nastupiti Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i drugi vrhunski i mladi hrvatski glazbenici.

U program Adventa uključeni su i HNK Zagreb te KD Vatroslav Lisinski, kao i pojedini zagrebački muzeji. Kao i prijašnjih godina TZGZ surađuje s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom i HŽ Putničkim prijevozom, osiguravši posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu.

“Komunciramo s medijima konstanto za dijelove Adventa za koje TZGZ ove godine nadležna. Naime, TZGZ ove godine prigodno uređuje 3 lokacije u Donjem gradu i 4 u Gornjem gradu te one nisu zamišljene na način da bismo imali zadržavanje posjetitelja, već su protočne, namijenjene šetnji, fotografiranju, bez mogućnosti konzumacije hrane i pića. Lokacije će biti osvijetljene, kad se smrači bez svečanih otvaranja”, pojasnili su iz TZ-a. Radi se o tri lokacije u Donjem gradu – Trg kralja Tomislava, park Zrinjevac i Trg Republike Hrvatske, te četiri lokacije na Gornjem gradu – plato Gradec, park Bele IV. te Strossmayerovo šetalište istok i zapad.

Iz  TZ-a i dalje napominju da su pojedini programi podložni promjenama ili otkazivanju, sukladno odluci pojedinog organizatora/nositelja projekta te svim epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u trenutku održavanja događaja/izvršavanja projekta. Stoga mole sve zainteresirane da se dodatno informiraju na www.adventzagreb.hr te na ostalim dostupnim platformama gdje na dnevnoj bazi ažuriraju informacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close