Saznala sam koliko se zapravo razlikuju praksa i ono što učimo na predavanjima

Autor: Ivan Tominac , 29. siječanj 2019. u 22:00
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Buduća komunikologinja Mejdi Miljković odradila je praksu u Atlantic Grupi.

Atlantic Grupa već tradicionalno podupire projekt Iskustvo zlata vrijedi, a kako kažu na kraju su i oni ti koji ovim iskustvom obogaćuju svoja znanja. Mejdi Miljković, studentica druge godine preddiplomskog studija komunikologije na Hrvatskim studijima ove je godine u sklopu projekta Iskustvo zlata vrijedi dobila priliku za studentsku praksu upravo u Atlantic Grupi.

Kao kompanija koja je predana društveno odgovornom poslovanju, uvijek spremno podržavaju projekte okrenute osjetljivim skupinama, a priliku upoznavanja s njihovom organizacijskom kulturom ove godine dobila je i Mejdi Miljković. “Projekt mi je pružio uvid u stvarno stanje moje struke. Saznala sam koliko se zapravo razlikuju teorija i praksa onoga što učimo na predavanjima, ali i kako će jednog dana izgledati moj život nakon završetka studiranja. Naime, nisam stekla znanje samo na području komunikologije, već mi je ovaj projekt omogućio praktična znanja, neke trikove i “life hackove”, rekla je Mejdi Miljković koja je svoju praksu odradila u Odjelu ljudskih resursa.

Objašnjava kako je praksa u Atlantic Grupi za nju bila prilika koja se ne propušta, a sve kako bi u trenutku kada postane dio stvarnog tržišta na buduće radno mjesto došla sigurna u svoje vještine.

Pokazala samostalnost i inicijativu

“Tržište rada je vrlo strašan pojam za mlade jer mislimo da nećemo biti dovoljno spremni ili dovoljno sposobni samostalno raditi. Što ako stvarno nisam za ovaj posao? Mogu li biti uspješna u onome što radim? Prelazak iz studenta u zaposlenika se čini nemoguć, možda upravo zbog toga što nemamo dovoljne praktičnog dijela na fakultetu. Ali vjerujem da će se ti strahovi vrlo brzo raspršiti”, objašnjava Mejdi Miljković dodajući kako je već i sama praksa bila djelomično van njene zone komfora, a nove vještine brusila je radeći na PR objavama te sudjelujući kao dio tima organizacije događaja i otvaranja portala Alumni kluba Atlantic Grupe.

Sve što nije ni mislila da će kao buduća novinarka moći iskusiti, ističe Mejdi Miljković.

“Kao većina mladih danas u radu Mejdi je pokazala veliku samostalnost i inicijativu, te smo mi kao njeni mentori imali vrlo zahvalnu ulogu da je u poslu usmjerimo u pravom pravcu osluškujući njene interese i želje. Ono što se posebno ističe kod Mejdi njena je vještina da paralelno balansira studentske i radne obveze sa željom da ta iskustva maksimalno iskoristi za razvoj i napredak postižući izvrsne rezultate u oba polja”, rekla je Tina Miličić iz Atlantic Grupe. Ova se mlada studentica stručnom praksom u prostorijama Atlantica, kaže, uspjela približiti prirodi radnog mjesta na kojem bi se mogla naći u budućnosti, ali i riješiti stereotipa koji se vežu uz korporacijski posao.

“Možda svi misle da takav posao zahtijeva sjediti za računalom 8 sati dnevno i raditi bez pauze, međutim svaki radni dan je izgledao drugačije. Rad u Atlantic Grupi bio je sve samo ne monoton i dosadan. Zaposlenici dolaze na posao s osmijehom na licu, što me potaknulo da u potpunosti promijenim svoje mišljenje o takvim radnim mjestima”, opisuje Miljković svoje iskustvo. Iz Atlantica su i ove godine zadovoljni svojim sudjelovanjem, a ovaj projekt vide kao primjer dobre prakse pogodan za razbijanje predrasuda koje studentima s invaliditetom i slabijeg materijalnog statusa stoje na putu profesionalnog razvoja i integracije u poslovnu zajednicu. “Društveno odgovorno poslovanje nama nije samo slovo na papiru nego podupiranjem ovakvih programa zbilja želimo dati podršku zajednici, želimo živjeti svoje vrijednosti i uključivati različitosti u našu okolinu te tako poticati njenu ravnopravnu integraciju u naš radni kolektiv’”, rekla je Tina Miličić objašnjavajući kako upravo kada je riječ o društveno odgovornom poslovanju trenutno pripremaju i jedan projekt vezan uz zapošljavanje osoba s invaliditetom kojim namjeravaju ići upravo u smjeru ove problematike. Da im društvena odgovornost, a kasnije i odgovornost prema samim zaposlenicima zbilja nije slovo na papiru potvrđuju i akcije kao što je procjena radnih mjesta na kojima bi u budućnosti mogli zapošljavati osobe s invaliditetom.

Ulog za budućnost

‘’Osim toga, upoznali smo se i s mogućnostima vezanim za podršku od strane države te načinima opremanja radnih mjesta posebnim pomagalima. Tako zbilja možemo reći kako se inkluzijom bavimo sveobuhvatno, kako u praksi, tako i u budućim poslovnim namjerama i planovima, čemu se iznimno veselimo”, napomenula je Tina Miličić. Društveno odgovorno poslovanje poslovni je smjer Atlantic Grupe, a upravo iz tog razloga svoju priliku dobila je i Mejdi koja s prakse odlazi zadovoljna i puna dojmova.

“Sveukupno bih rekla da je moje iskustvo u Atlantic Grupi bilo vrlo pozitivno. Imala sam sreću što sam kraj sebe imala Tinu Miličić, sjajnu mentoricu koja je bila tu za svaki moj upit, koliko god se možda činio bezazlen. Bilo je trenutka kad je atmosfera bila vrlo opuštena, ali naravno, bilo je i trenutaka kad sam što prije nešto morala obaviti, tad je naš rad bio prilično dinamičan. Moj prvotni strah je bio da je praksa u komunikacijama takve jedne korporacije van mojih mogućnosti, ipak studiram medije na komunikologiji Hrvatskih studija. Međutim, upravo sam kroz ovu praksu uvidjela kako se te profesije isprepliću i rade zajedno”, zaključila je Mejdi Miljković.

Komentirajte prvi

New Report

Close