‘Samo Rijeka može biti alternativa aerodromu u Zagrebu’

Autor: Agencija VLM , 21. studeni 2013. u 15:36
Mandić je održao konferenciju na temu preusmjeravanja avionskog prometa iz Zagreba u splitsku zračnu luku umjesto u Rijeku. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

I dok se nacionalni avioprijevoznik odlučio za splitski aerodrom, niskotarifna njemačka aviokompanija German Wings do kraja štrajka koristit će Zračnu luku Rijeka na Krku.

– Ako želimo nacionalnu zračnu luku kakvu vjerujemo da će Zagreb biti, onda mora imati alternativni aerodrom, a to može biti samo Rijeka – kazao je danas zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić kao odgovor na odluku uprave Croatia Airlinesa da se zbog štrajka sve letovi preusmjeravaju u splitsku zračnu luku.

I dok se nacionalni avioprijevoznik odlučio za splitski aerodrom, niskotarifna njemačka aviokompanija German Wings do kraja štrajka koristit će Zračnu luku Rijeka na Krku. Iako terminal treba žurnu rekonstrukciju Boras Mandić tvrdi kako je aerodrom na Krku spreman za prihvat putnika i tereta iz Zagreba, te ističe prednosti Rijeke koja je od Zagreba udaljena 140 kilometara, za razliku od Splita, iz kojega do Zagreba treba prijeći 400 kilometara.

Mandić Boras je dodao kako su u Zračnoj luci Rijeka potvrdili da oni tehnički mogu odraditi posao preuzimanja letova s štrajkom blokiranog Plesa. – Ako je jedina prepreka dostupnost tehničara, lakše je privremeno preseliti nekoliko tehničara iz Zagreba u Rijeku nego mučiti stotine putnika – zaključio je Boras Mandić. I danas je u Omišalj sletio avion većeg kapaciteta i nije bilo nikakvih problema, kazao je.

– Iako se ministarstvo ne želi miješati u ovu temu jer je to stvar avioprijevoznika, radi se o državnoj tvrtki i o ovoj će se temi raspravljati u Saboru – najavio je je Boras Mandić.

Komentirajte prvi

New Report

Close