Šamis kupio TLM za kunu, vodit će ga bivši Miškovićev menadžer Stričević

Autor: Suzana Varošanec , 02. ožujak 2015. u 22:00
Šamisa u Šibeniku očekuju do 10. ožujka, kad Fini treba predati dokumentaciju radi otvaranja predstečaja/H. Jelavić/PIXSELL

Marijan Stričević je bio generalni direktor Delta Fooda, a danas ima svoju tvrtku u Moskvi.

Još nije splasnuo interes javnosti za Igora Šamisa, ruskog investitora koji je navodno za jednu kunu preuzeo šibenski TLM u financijskim problemima, a već se pojavilo novo pitanje – tko je Marijan Stričević.

Naime, Stričevića je novi vlasnik, prema našim izvorima, postavio za novog predsjednika Uprave TLM Holdinga. Posrijedi je prvi potez Šamisa nakon što je bivši vlasnik Marko Pejčinoski izašao iz šibenskog projekta za koji tvrde da ga je skupo stajao – 60-ak milijuna eura. Šamis je, doznajemo, odmah nakon preuzimanja svoju prvu kadrovsku odluku iznio u krugu TLM-a. Stričevića je predstavio kao osobu od povjerenja, no vijest da će TLM-om šefovati u tamošnjim krugovima posve nepoznat menadžer odjeknula je Šibenikom.

Svi guglaju tko je on, pa je u drugi plan palo čak i preuzimanje za jednu kunu, što se inače objašnjava logičnim zbog velikih gubitaka. Raspitivanje tko je novi šef Uprave šibenskog aluminijaša, jedna je od vrućih šibenskih tema. Naime, mediji ga povezuju s tvrtkom Delta food srpskog tajkuna Miroslava Miškovića za kojeg je svojedobno radio. Stričević je bio generalni direktor te tvrtke te je kao Miškovićev menadžer stekao iskustvo u Rusiji.

Danas ima svoju tvrtku u Moskvi, no njegov tamošnji poslovni angažman, tvrde naši izvori, još je pod posebnim povećalom. Novi šef Uprave formalno nije stupio na tu poziciju, poslovanje trenutno vodi predsjednik Uprave Branimir Lepur. Šamisa u Šibeniku očekuju do 10. ožujka, kad Fini treba predati dokumentaciju radi otvaranja predstečaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close