Sajam održive arhitekture, gradnje i uređenja od 13.-15.03. u Hypo centru

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2014. u 14:15
Slika je preuzeta s portala croenergo.eu

Prvo izdanje sajma održive arhitekture, gradnje i uređenja otvorenog tipa ‘GREENVEST: BUILD’ održati će se u organizaciji Saveza za energetiku Hrvatske i Energo Media Servisa.

Prvo izdanje sajma održive arhitekture, gradnje i uređenja otvorenog tipa 'GREENVEST: BUILD' održati će se u organizaciji Saveza za energetiku Hrvatske i Energo Media Servisa te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Ministarstva zaštite okoliša i prirode u Hypo centru od 13. do 15. ožujka 2014.

"Uvjeren sam kako će teme sajma – održiva arhitektura, gradnja i uređenje te povezane djelatnosti i industrije – privući veliki broj posjetitelja i prikazati aktualne trendove. Isto tako, smatram da će potaknuti mnoge na primjenu načela eko-arhitekture i ugradnju pametnih sustava za energetsku efikasnost, kako bi se zaštitio okoliš i postigla energetska učinkovitost", istaknuo je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovićprihvaćajući pokroviteljstvo.

"Budući da su održiva gradnja, energetska učinkovitost, eko inovacije te ostali proizvodi, usluge i tehnologije koje Savez za energetiku Hrvatske promovira na spomenutom sajmu iznimno značajni za razvoj gospodarstva Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva prihvaća pokroviteljstvo", stoji u dopisu Ministarstva gospodarstva kojeg potpisujezamjenik ministra Alen Leverić.

"Dugoročan razvoj Republike Hrvatske nužno je usmjeravati ka poštivanju najviših standarda zaštite okoliša. Kako bismo osigurali takav razvoj moramo osigurati očuvanje prirode kroz povećanje uporabe obnovljivih izvora energije, racionalno korištenje energetskih izvora, smanjenje emisija stakleničkih plinova, ali i jačanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša. Ulaganje u održiv razvoj dugoročno donosi dobit i investitorima i široj zajednici, a posebno okolišu. Vjerujem da će ovaj sajam tome dati značajan doprinos.", stoji u dopisu u potpisu ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića.

Područja sajma jesu održiva arihitektura, gradnja i uređenje s posebnim naglaskom na stambene kuće, a zainteresirani predstavnici javnih institucija, gospodarstvenici i gospodarski subjekti, veleposlanstva, investitori, ulagači, developeri, izvođači, projektanti, arhitekti, inženjeri, konzultanti, agenti, odvjetnici, predstavnici banaka i osiguravajućih društava i drugi u mogućnosti su sudjelovati na 'GREENVEST: BUILD'-u kroz sljedeće pakete – izlagačke, marketinške i sponzorske. Više informacija dostupno je na www.greenvest.com.hr. Prijavu možete izvršiti i elektronski putem sljedeće poveznice.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close