S tekućeg računa mu nestao sav novac, evo kakvu je grešku napravio

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. rujan 2022. u 14:27
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Iz policije navode kako tragaju za prevarantom, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nakon što mu se na oglas za prodaju koji je objavio na internetu javila nepoznata osoba i uvjerila ga da mu je na račun, čije je podatke tražila i dobila, uplatila dogovoreni iznos, 44-godišnjak iz Siska je s tekućeg računa izgubio sav novac te shvatio da je žrtva tzv. phishing prijetnje.

Sisačko-moslovačka policija u ponedjeljak je priopćila kako je zaprimila prijavu 44-godišnjaka da mu se unazad par dana nakon što je objavio oglas na internetskom oglasniku putem WhatsAppa javila nepoznata osoba i uvjerila ga da mu je izvršila uplatu dogovorenog iznosa.

Nakon toga poslala mu je i potvrdu o uplati, za koju se kasnije ispostavilo da je lažna, te je na njeno traženje upisao podatke sa svoje kartice tekućeg računa.

Unijevši broj kartice dobio je obavijest kako je došlo do pogreške, nakon čega je primijetio da mu s računa nedostaje novac te shvatio da je prevaren.

Iz policije navode kako tragaju za prevarantom, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ponovno upozoravaju građane kako počinitelji u komunikaciji s oštećenim osobama najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp, putem koje prosljeđuju poveznice lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.

Tako prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice, potom zadajući neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

Kako su navedene prijevare učestale, policija upozorava građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

Komentari (3)
Pogledajte sve

@All Kakva kreditna kartica … Ne znaš šta pišeš i nitko ne govori o kreditnoj kartici nego vjerovatno o kartici tekućeg računa. Naravno da može, odem na bilo koju web trgovinu i kupim bilo šta karticom tekućeg računa ako treba i nekoliko puta da potrošim sve novce.

Ne samo da je morao dati broj kartice nego i ona tri broja na poleđini. Osim toga, upravo takvi pitaju, koliko je novca na računu. Da bi znali koliko novca mogu podignuti.

Da li vi shvacate koja je razlika izmedu tekućeg računa i kreditne kartice???  Na koji način netko može s nečijeg tekućeg računa zamračiti novce???? Mislim, alo novinari dajte molim vas nemojte gluposti pisati…..

New Report

Close