Rusi dolaze posebnim letovima po cjepivo, ostanu tri dana i vrate se za tri tjedna, posebne ponude i za Advent

Autor: Poslovni.hr , 12. prosinac 2021. u 12:03
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U posljednje vrijeme sve se više govori i o ruskim državljanima koji dolaze u europske zemlje kako bi primili cjepivo koje im omogućuje putovanje po svijetu, dakle ono koje priznaju zapadne zemlje, budući da im je doma dostupan samo Sputnik V, a on se ne nalazi na listi cjepiva koje omogućavaju dobivanje tzv. green passa bez kojih je u europskim, ali i mnogim drugim zemljama, mogućnost kretanja sve ograničenija.

Među državama koje Rusi biraju našla se i Hrvatska, koja je od sredine srpnja omogućila i cijepljenje stranih državljana. Mediji su već pisali o ruskim državljanima u redovima na cjepnim punktovima, a da dolaze organizirano potvrdili su za Novi list i u Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ).

– Ova je tema aktualna više od dva mjeseca te je ured Predstavništva HTZ-a u stalnom kontaktu s organizatorima putovanja, ali i nizom agencija i individualnih turista kojima je interesantan ovaj oblik turizma.

Uglavnom se radi o aranžmanima od tri dana, tj. dva noćenja i u gotovo 95 posto slučajeva radi se o Zagrebu. U Rusiji su najaktivniji Ruski Ekspres i PAKS koji nude u cijelosti organizirane aranžmane, ali je velik i broj agencija koje organiziraju ove posebne ture u Hrvatsku.

Turistima se nude avionske karte, smještaj u hotelima, ekskurzije po Zagrebu i okolici te obilazak Plitvičkih jezera, ručkovi i večere u restoranima. Cijepljenje je obično odmah prvi dan ili eventualno dan nakon dolaska.

Kako Rusi uglavnom žele cijepljenje Pfizerom, velika većina se ponovo vraća u Zagreb nakon tri tjedna.

Nastavno na isto, koncem prosinca Aeroflot uvodi svakodnevne direktne letove za Zagreb, a ruski organizatori putovanja nude aranžmane vezano uz Advent te Novu godinu u Hrvatskoj, kažu u HTZ-u. S drugih tržišta, kažu, nije primjetan povećan interes.

Komentirajte prvi

New Report

Close